До Запоріжжя завітала директор «Українського інституту книги»

27.10.2017 12:45

Сьогодні заступник міського голови Анатолій Пустоваров провів зустріч з директором державної установи «Український інститут книги» Тетяною Терен. Основна тема зустрічі - популяризація книги в Запоріжжі і проведення в обласному центрі літературно-мистецького фестивалю «Книжкова толока».

Антолій Пустоваров розповів, що в Запоріжжі проходять три великих форуми, організацію та проведення яких підтримує міська влада. Це IT-форум, туристичний бізнес-форум і Книжкова толока. Це заходи, які надають розвитку міста новий імпульс, спрямований на новітні технології, сучасну культуру і освіту.

- Для Запоріжжя важливо відкриття третьої Книжкової толоки. Захід стає традиційним . І це свідчить про те, що на книгу, знання, освіту є попит. Ми зацікавлені, щоб збільшувалася кількість читачів, щоб розвивався напрямок сучасної літератури. Ми постараємося зі свого боку, зробити так, щоб у городян з'явилося більше можливостей для читання книг і особистого розвитку, - зауважив Анатолій Пустоваров.

Анатолій Пустоваров відзначив, що в Запоріжжі багато уваги приділяється підтримці та розвитку міських і шкільних бібліотек. За останні два роки з міського бюджету було виділено 1 млн грн. на оновлення фондів.

В ході зустрічі, учасники обговорили подальші плани в розвитку книжкової галузі, бібліотек і книжкових магазинів в обласному центрі.