У школах міста відновили дистанційне навчання

30.03.2022 16:00

Повернулися за парти – у запорізьких школярів від сьогодні, 30 березня, розпочалися уроки. До освітнього процесу під час війни учні приступили дистанційно.

Незважаючи на те, що частина учнів наразі перебувають з батьками за межами міста, більшість на уроках присутні.

- Дистанційне навчання і освітній процес від сьогодні в нашій школі розпочато, адже більш ніж 60 % учнів кожного класу підключилися до уроків, - розповіла директорка Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Основа» Алла Любімова.

Враховуючи період карантину, процес дистанційного навчання налагоджений, тож не викликав складнощів. Через платформу для онлайн-уроків учні без жодних проблем підключилися до програми і одразу приступили до занять. Відмінності від «дистанційки», що була у період карантину є, перш за все через повітряну тривогу. Алгоритм дій на цей випадок – керівники закладів запровадили.

- Якщо сигнал тривоги включиться під час уроку, освітній процес буде призупинено до його закінчення і потім відновлено. Що ж стосується домашніх завдань, спостерігатимемо впродовж тижня, як воно, тому що правила світломаскування не даватимуть можливості учням підготувати домашнє завдання. Тож, підходитимемо індивідуально в кожному окремому класі до процесу виконання домашніх завдань, - додала Алла Любімова.