У Вознесенівському районі міста тривають роботи з благоустрою

30.03.2022 16:17

Запоріжжя поступово повертається до звичайного ритму життя або намагається максимально наблизитися до нього. Так, у Вознесенівському районі розпочалися роботи з санітарного очищення території. Зазвичай вони виконуються постійно протягом року, але з початком війни були призупинені.

Купи гілля та сміття з’явились здебільшого під час весняного прибирання на територіях ОСББ. Частина залишилася після кронування дерев. Через місяць перерви настала черга їх прибрати. Тепер щодня співробітники райадміністрації обстежують район та визначають місця скупчення побутового сміття, листя та гілля. Роботи з прибирання виконуватимуться згідно з графіком.

- Сьогодні ми плануємо ліквідувати сміттєзвалища й об’їхати близько 10 адрес. Проведення аналогічних робіт запланували й на завтра. Ми тісно співпрацюємо з головами ОСББ, керуючими компаніями, вони теж допомагають нам в обстеженні території, - розповіла спеціалістка відділу ЖКГ Вознесенівської райадміністрації Інна Кудря.

Також у райадміністрації планують подовжити роботи з подрібнення гілля та вивезення куп опалого листя. Минулого тижня вже розпочали підбирати випадкове сміття на зелених зонах та пустирях.

- У нас знову відновлються роботи з вивезення стихійних звалищ з наших прибудинкових територій, куп листя і гілля, що залишилися з минулого року. Ми не мали змоги відновити ці роботи через воєнні дії на території нашої держави. Працівники райадінстрації перебувають на роботі, нікуди не виїжджали, продовжували працювати, - зазначив голова Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисенко.

Наразі у Вознесенівському районі вже виявили близько 30 адрес, за якими наявне скупчення сміття. Ці звалища планують прибрати протягом найближчих тижнів.