Володимир Гройсман підписав розпорядження, що дозволяє почати будівництво терміналу в запорізькому аеропорту

27.10.2017 12:03

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження про затвердження проекту будівництва нового пасажирського терміналу у Міжнародному аеропорту «Запоріжжя». Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

«Тільки що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабінету Міністрів про затвердження проектно-кошторисної документації щодо будівництва нового пасажирського терміналу в запорізькому аеропорту. Всі формальні етапи пройдені.

Це був непростий шлях. Хочу подякувати всім, хто підтримав Запоріжжя на цьому шляху. Перш за все, главу Кабміну Володимира Гройсмана та віце-прем'єра Володимира Кістіона, які особисто курирували це питання.

Попереду велика робота. Ми починаємо будувати нові повітряні ворота Запоріжжя», - написав Володимир Буряк.

Нагадаємо, концепцію будівництва пасажирського терміналу міський голова Володимир Буряк презентував минулого року. Після цього була підготовлена проектна документація. Проект пройшов експертизу, а в травні 2017 року розпочалися його узгодження в міністерствах і Кабінеті Міністрів України. У вересні його підтримали на засіданні Кабінету Міністрів України під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Проектна вартість будівництва пасажирського терміналу становить 543 мільйони гривень. Його площа - понад дванадцять тисяч квадратних метрів. Пропускна здатність - 400 осіб на годину (250 пасажирів в міжнародному секторі, 150 - в секторі для внутрішніх рейсів). Також для обслуговування терміналу заплановано будівництво котельні, насосної станції, комплексної трансформаторної підстанції, підведення енергопостачання, водопостачання, каналізації, тепло і газопостачання, зливової каналізації, систем зв'язку.

Після підписання розпорядження з'явилася можливість укладати договір з підрядником будівництва терміналу, який визначається в ході передбачений законом тендерної процедури. Планується, що будівництво об'єкта стартує вже в цьому році.

Відзначимо, 26 жовтня відбувся аукціон для визначення підрядника будівництва пасажирського терміналу. Переможцем стала фірма ТОВ «Альтіс-констракшн» з вартістю будівництва 529 мільйонів 850 тисяч гривень.

Як повідомляє керівництво КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя», у цього підприємства є успішний досвід участі в будівництві терміналів в аеропортах Донецька і Львова.