Запорізькі волонтери залучають евакуйованих до Запоріжжя дітей до занять творчістю

31.03.2022 16:20

В одному з волонтерських хабів організували майстер-класи для дітей, які евакуювалися з територій, де нині тривають бойові дії. Разом з волонтерам діти малювали та виготовляли поробки. А ще мали змогу погратися з чотирилапим пухнастиком – собакою на прізвисько Євсей.

У холі волонтерського хабу розгорнули кілька локацій. На одній з них діти займаються петриківським розписом. Майстер-класи проводять працівники Міського палацу дитячої та юнацької творчості. Керівники гуртків кажуть, такі майстер-класи відволікають дітей та заспокоюють. А ще дають змогу проявити свою творчість і думати про краще.

- Мистецтво — це ліки. Дуже хочеться налагодити з діточками контакт і відволікти від тієї трагедії, яку вони пережили. У випадку стресу важливо обійматися й займатися творчістю, тобто спрямувати увагу в інший бік – подалі від тяжких думок і спогадів, - зазначила директорка Міського палацу дитячої та юнацької творчоті Людмила Маринюк.

Сюрпризом для дітей стало знайомство з чудовим 5-річним псом Євсеєм. Діти навіть мали змогу розчесати хвостатого й прикрасити його різнокольоровими шпильками. Фахівці кажуть, каністерапія — практична методика лікування й реабілітації з використанням собак - нині дуже допомагає малечі відволіктися від тривожної реальності.

- Все зроблено так, щоб дітям тут було комфортно, щоб вони хоч на деякий час забули про страхи війни, повернулися в дитячу атмосферу радості, сміху й веселощів. Євсейко — тоненький місточок між дітьми, які зараз перебувають в кризовому стані, замкнуті, напружені і яким жодні слова дорослих не допомагають. Саме з допомогою Євсея ми таких дітей «виводимо назовні» і повертаємо на їх обличчя усмішку, - розповіла каністерапевтка, голова ГО “Доктор Дог” Олена Сердюк.

Щодня дитячу локацію при цьому волонтерському хабі відвідують близько півсотні дітей.