Заклади освіти міста організовують дистанційне навчання з використанням цифрових технологій

31.03.2022 16:40

Крім поновлення онлайн-навчання, запорізькі вчителі не забувають і про інноваційні технології у викладанні. Зокрема, аби більш доступно та цікаво пояснити дитині той чи інший матеріал, застосовують інтерактивні дошки та спеціальні освітні програми.

Частина школярів нині перебуває вдома у Запоріжжі, дехто з учнів разом із сім’єю на час війни виїхав за кордон. Так, у запорізькому ліцеї № 105 зокрема запровадили асинхронний режим навчання: тут працюють онлайн-платформи, за допомогою яких діти в зручний для них час можуть зайти до свого клас-руму та виконати всі завдання.

Ще за часів пандемії коронавірусу у ліцеї були розроблені спеціальні платформи та онлайн-журнали. Всі школярі мають доступ до свого кабінету, в якому прописані предмети з завданнями та поясненнями. Посилаються педагоги і на всеукраїнську школу онлайн, яку було розроблено за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та Міністертсва освіти.

Це платформа для дистанційного навчання школярів з 5 по 11 класи, яка містить записані онлайн-уроки та необхідні відеопрезентації. Крім того, вчителі запорізьких закладів освіти доповнюють їх своїми напрацюваннями та завданнями для учнів. Деякі уроки проходять з використанням інтерактивних дощок та відповідного програмного забезпечення.