Запорізькі спортсмени-умільці доєдналися до волонтерського руху

31.03.2022 17:30

В одному зі спортивних залів Запоріжжя організували цілий штаб, в якому нині збирають гуманітарну допомогу, необхідні речі військовим та виготовляють джгути.

Кирило Плахотніков ще донедавна працював тренером у спортивній залі, проводив заняття з кросфіту. Коли почалась війна разом з колегою організували волонтерський центр. Збирали, фасували медикаменти, необхідне обладнання нашим військовим. Тиждень тому почали виготовляти і джгути.

На створення одного такого джгута чоловік витрачає в середньому близько 10 хвилин. За день може їх зробити більше сотні. За власний рахунок Кирило закупив гуму, самостійно зробили залізні кріплення, які нічим не відрізняються від оригінальних.

Цей виріб не є сертифікованим. Плахотніков зробив джгути за аналогом американських, до кожного виробу додав інструкцію, в якій чітко прописав, як правильно накладати джгут. Поклали до комплекту і спеціальну таймінгову стрічку. Час перебування самого джгута на пошкодженій кінцівці не повинен становити більше 20 хвилин.

Крім саморобних джгутів, хлопці відправляють на передову і турнікети. Збирають гуманітарну допомогу переселенцям — необхідні речі, засоби особистої гігієни та іграшки для малечі. Як розповів волонтер Тимур Кузахмедов, нещодавно почали співпрацювати з одним із запорізьких ательє. Зараз там шиють бронежилети для військових.

Доєднатися до волонтерства можуть усі охочі - збирати продукти харчування, медикаменти та одяг для малюків.