Володимир Буряк: «Тепло в усі запорізькі будинки необхідно подати вже сьогодні»

27.10.2017 13:59

Підключення тепла у запорізьких будинках повинно завершитися сьогодні. Виняток можуть скласти тільки випадки, коли необхідно ліквідувати виниклі аварійні ситуації, провести ремонтні роботи. Таке завдання поставив сьогодні в ході наради у міськвиконкомі міський голова Володимир Буряк.

Сьогодні у міськвиконкомі відбулася нарада під керівництвом міського голови Володимира Буряка, присвячена проблемним питанням старту опалювального сезону. У ній взяли участь керівники департаменту з управління ЖКГ міської ради, концерну «Міські теплові мережі», служби «15-80», Муніципальної аварійної служби, КП «Наше місто».

Генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек повідомив, що до тепла підключено більше 80% будинків. При цьому без опалення залишаються понад триста будинків, робота триває.

- Запоріжців не влаштовують пояснення, що пуск тепла займе кілька днів. Мені надходить велика кількість звернень з цього приводу. Думаю, що запоріжці мають рацію. Ви говорите, що технологічний процес підключення тепла відповідно до нормативів займає три дні, але вони пройшли. Тому ставлю завдання, сьогодні тепло повинно бути подано в усі запорізькі будинки, - зазначив Володимир Буряк.

За словами Володимира Буряка, не пізніше неділі також повинні бути ліквідовані аварійні ситуації, що виникли під час пуску опалення. Після цього в цих будинках також повинна бути відновлена подача тепла. Уже в суботу тепловики, аварійна служба повинні перейти до вирішення питання проблемних стояків внутрішньобудинкових систем опалення. До усунення всіх проблемних ситуацій з пуском тепла профільні служби повинні працювати в цілодобовому режимі.

Міський голова також зазначив, що служба «15-80» не впоралася з прийомом збільшеної кількості дзвінків. Зараз вирішується питання виділення додаткових ліній для прийому дзвінків, хоча зробити це було необхідно заздалегідь. Відзначимо, в результаті додано 60 телефонних ліній. Всього зараз дзвінки приймаються по 120 лініях.

- Мені незрозуміло, чому запоріжці не могли отримати пояснення, коли в їхньому будинку буде тепло. Все обмежувалося поясненнями, що робота йде. З сьогоднішнього дня служба «15-80» обіцяє в повному обсязі приймати заявки з приводу проблем з опаленням. Підкреслюю, це зона особистої відповідальності керівництва служби, - заявив Володимир Буряк.