У Запоріжжі відкрилася виставка картин Ірини Гресик

07.07.2017 11:18

Виставка картин відомої запорізької художниці Ірини Гресик відкрилася 6 липня о виставковому залі Запорізької організації Національної спілки художників України.

На виставці представлено понад 200 робіт, якы були створені автором протягом останніх п'яти років. Вони не об'єднані спільною тематикою, це різні пейзажі різних міст, в котрих побувала Ірина Гресик. Багато пейзажів присвячені природі острова Хортиця. В оформленні експозиції художниця використовувала фольклорні мотиви - старовинні вишиті рушники, музичні інструменти, предмети побуту.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров привітав Ірину Гресик з відкриттям виставки після тривалої перерви.

- Жодне з міст не може жити без духовної культурної складової. Картини Ірини Гресик - це величезний пласт запорізької культури. Її картини допомагають по-іншому поглянути на звичну для кожного запорожця природу, відкрити для себе щось нове. Я переконаний, що подібні заходи повинно відвідувати більше молоді, щоб вони долучались до культурної спадщини нашого міста, духовно розвивалися, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Оцінити майстерність художниці Ірини Гресик та ознайомитися з її роботами можна у Виставковому залі Спілки художників. Виставка працює щодня, крім вихідних, з 10.00 до 16.00. Вхід вільний. Адреса: б. Центральний, 3 (зупинка «Площа Фестивальна»). Телефон для довідок 233-34-97.

Для довідки: Ірина Гресик - запорізька художниця, член Національної спілки художників України. З 2002 року - голова Запорізької організації Національної спілки художників України. Учасник Всеукраїнських художніх пленерів «Хортиця крізь віки», різноманітних міжнародних і всеукраїнських виставок та фестивалів.