Володимир Буряк провів особистий прийом громадян

27.10.2017 17:01

До міського голови Володимира Буряка постійно надходять звернення запоріжців, що стосуються різних сфер міського господарства (ЖКГ, громадського транспорту), соціального захисту населення і так далі. Звернення приходять в письмовому вигляді, через публічну сторінку в соціальній мережі «Фейсбук». Ще однією формою взаємодії з городянами є особисті прийоми громадян, які міський голова проводить щомісяця.

У п'ятницю, 27 жовтня, міський голова Володимир Буряк провів черговий особистий прийом громадян.

Інвалід війни першої групи Василь Михайлович Смирнов звернувся з проханням вирішити проблему про погашення боргу за газ і тепло. Ветеран отримує 100% пільгу на оплату послуг ЖКГ. Однак відповідно до законодавства вона покриває тільки затверджену соціальну норму. Все інше має оплачувати споживач. В результаті у Василя Михайловича накопичився борг за тепло і гарячу воду, газ.

Міський голова доручив управлінню соціального захисту населення міської ради вирішити питання з виділенням матеріальної допомоги для погашення заборгованості.

- Такий випадок не поодинокий в місті. Тому до проблеми необхідно підходити комплексно. У Запоріжжі не так багато інвалідів війни, які отримують таку пільгу. Повинна бути прийнята єдина міська програма з цього питання. Даю доручення управлінню соцзахисту прорахувати, скільки коштів для цього необхідно виділити, - зазначив Володимир Буряк.

Мешканці будинку по вулиці Алмазній, 41 попросили переглянути розміри прибудинкової території, в яку раніше було включено дитячий та спортивний майданчики. Володимир Буряк доручив зробити це вже в цьому році, передавши територію, де розміщені майданчики, на баланс районної адміністрації.

Також міський голова дав доручення директору департаменту з управління житлово-комунального господарства міської ради Сергію Польовому.

- У нас не один такий будинок. Необхідно підготувати і винести на розгляд виконкому проект рішення про методику розрахунку прибудинкової території, щоб запоріжці не сплачували утримання території, яка до їхніх будинків фактично не має ніякого відношення, - заявив Володимир Буряк.

Ще одна проблема, з якою прийшли на прийом запоріжці, це стан житлового будинку по вулиці Возз'єднання України, 20. За словами мешканців, їх двоповерховий чотирьохпід’їздний будинок потребує ремонту, так як побудований в 1947 році.

Міський голова доручив включити будинок в список капітальних ремонтів на 2018 рік. При цьому вже в цьому році повинна бути розроблена відповідна проектно-кошторисна документація.