Як захистити себе та свою дитину за кордоном

03.04.2022 16:09

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Як захистити себе та свою дитину за кордоном.

З початком війни мільйони українців були вимушені виїхати з України.

Для того щоб, перебуваючи в іншій країні, не наражати себе та свою дитину на можливу небезпеку дотримуйтесь простих правил:

Завчасно зробіть фото всіх документів, які посвідчують вашу особу та особу дитини. Зберігайте фото в електронній поштовій скриньці, щоб мати до них доступ навіть у випадку втрати телефону.

Нікому не залишайте свій паспорт та документи дитини.

Зустрічайтесь з незнайомими людьми, якщо це потрібно, лише в громадських місцях. Попередьте знайомих, куди ви пішли та з ким повинні зустрітися.

У натовпі або приміщенні з великою кількістю людей постійно знаходьтеся поряд з дитиною.

Не залишайте дітей з незнайомими людьми, якщо вони не є представниками влади або волонтерами. Залишати дитину можна лише в офіційних спеціально призначених для цього центрах, які надають освітні, дозвіллєві або інші послуги для батьків та дітей.

Проговоріть з дитиною як діяти, якщо вона загубилася.

Довіряйте лише офіційним представникам місцевої влади, неурядових та міжнародних організацій, волонтерам приймаючої країни.

Подбайте про те, щоб у кишені дитячого одягу була записка з інформацією про дитину, вашими контактами та контактами інших близьких людей. Якщо дитина достатньо доросла, попросіть її запам’ятати цю інформацію.

Довіряйте лише офіційним джерелам інформації для отримання допомоги в країні призначення.

Якщо ви або ваша дитина в небезпеці звертайтеся до місцевих екстрених служб та посольства України в країні.

Лінія екстреної допомоги в ЄС – 112.

Нагадаю, з актуальною інформацією про події у місті ви також можете ознайомитись на моїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» за посиланням https://www.facebook.com/anatoliikurtiev