Володимир Буряк не підписав рішення про збільшення вартості проїзду в маршрутках

30.10.2017 10:43

Підвищення вартості проїзду на автобусних маршрутах загального користування в Запоріжжі знову відкладається. Міський голова Володимир Буряк прийняв рішення не підписувати відповідне рішення. Це пов'язано з неповним виконанням автотранспортними підприємствами своїх обіцянок про вирішення проблеми з перевезенням пасажирів в години пік, з вивезенням пасажирів зі спальних районів.

Про це повідомив міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

«Продовжуємо роботу по наведенню порядку в пасажирських перевезеннях.

Документ, який дає старт підвищенню вартості проїзду на міських маршрутах, я прийняв рішення не підписувати.

Тиждень тому на зустрічі з перевізниками поставив перед ними умову - поліпшення якості перевезень і дотримання умов договору. Певні результати є. На проблемні маршрути в Осипенківському, Бородінському мікрорайонах виводяться автобуси великої місткості. Однак загальна ситуація залишається напруженою.

Паралельно йде процес перевірки розрахунків, наданих перевізниками. Остаточне рішення прийматимемо за підсумками проведеної роботи.

Головне завдання забезпечити безпечні та комфортні умови проїзду для запоріжців. Для цього бізнес повинен вкладатися в розвиток. Це обов'язкова умова, виконання якої ми будемо продовжувати домагатися, використовуючи всі доступні нам методи», - написав Володимир Буряк.

Нагадаємо, на засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 20 жовтня, планувалося винести питання про підвищення вартості проїзду на автобусних маршрутах громадського транспорту в Запоріжжі. Однак, за пропозицією міського голови Володимира Буряка, це питання було знято з розгляду.

Таке рішення міський голова прийняв за результатами зустрічі з керівниками автотранспортних підприємств, що здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах в Запоріжжі. Вона пройшла у четвер, 19 жовтня.

В ході зустрічі Володимир Буряк зазначив, що сьогодні запоріжці обґрунтовано незадоволені роботою громадського транспорту, в першу чергу в годину пік. У цей час дуже складно виїхати зі спальних районів і повернутися назад. Перевірки, проведені управлінням з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради показали, що ситуація, що склалася багато в чому пов'язана з порушенням автотранспортними підприємствами умов укладених договорів. Зокрема на лінію виводилася менша кількість одиниць транспорту, ніж передбачено договорами.

На думку міського голови, підвищення тарифу може бути економічно обґрунтованим, але поки не буде наведено порядок в питанні перевезення пасажирів про зростання вартості проїзду мова йти не може. Перевізникам було дано час для вирішення зазначених питань, але на даний момент проблема ще повністю не усунута.