До Запоріжжя прибув вантаж гуманітарної допомоги з Луцька

04.04.2022 18:15

Небайдужі до спільного горя українці продовжують допомагати жителям інших областей. Так, до Запоріжжя надійшов гуманітарний вантаж із Волині. Допомога була зібрана у найкоротший термін.

Доставку гуманітарної допомоги з Луцька організували представники регіональних відділень Асоціації міст України спільно з благодійниками та Фондом розвитку боксу в Запорізькій області. Серед 20 т продовольства є усе необхідне як для військових, так і для жителів тимчасово окупованих територій: продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та одяг.

Допомогу у максимально короткий термін зібрали представники влади, волонтери та громадські організації Луцька. Так, за 4 години вантаж був уже готовий до відправлення. Втім, постала проблема із транспортом.

- Є колосальний дефіцит транспортних засобів, і завдяки Фонду підтримки боксу ми змогли знайти автомобіль і необхідні кошти, аби цей вантаж дістався до Запоріжжя. Це дуже важливо, тому що сьогодні логістика, як ви знаєте, і до громад, і між регіонами — це одна з ключових проблем, - розповів координатор волонтерської допомоги Аскад Ашурбеков.

Спільна проблема об’єднала спортсменів усієї України, щоправда, на гуманітарному фронті. Наразі запорізький Фонд розвитку боксу співпрацює не тільки з Волинською областю.

- Співпрацюємо із Фондом “Ціль” - це надзвичайно серйозний фонд у Львові, з представниками якого ми мали нагоду поспілкуватися. Їм теж дуже вдячні. Вони нам допоможуть із логістикою, нададуть свої автомобілі. Тільки треба буде розрахуватись за пальне, - зазначив президент Фонду розвитку боксу в Запорізькій області Олег Устенко.

Від львівських волонтерів регулярно надходить допомога до Запорізької області. Цінний вантаж отримали і зараз. Це - продукти харчування, товари для дітей, ліки і навіть бронепластини. Найближчими днями вантажі з Луцька та Львова будуть розподілені між громадами області та нашими захисниками.