Запорізькі школярі продовжують навчатися дистанційно

05.04.2022 10:30

Минув майже тиждень відтоді, як запорізькі школярі повернулися до навчання. Щоправда, уроки тривають не очно, а дистанційно. Вчителі кажуть, до такого формату навчального процесу вже звикли. Адже неодноразово працювали онлайн під час дії карантинних обмежень.

Уроки проводяться синхронно й асинхронно. В першому випадку вчитель спілкується з дітьми безпосередньо в онлайні. А під час заняття, яке проводиться асинхронно, педагог дає учням завдання. Школярі, коли їм зручно, виконують його, а потім вчитель перевіряє.

- Альтернатива ця дуже непогана, краще хай буде дистанційне навчання в такому форматі, навіть якщо не всі учні мають змогу доєднатися. Було несподіванкою, що навіть приєдналися діти, які були вимушені на певний час, поки йдуть воєнні дії, покинути нашу державу. Вони мають змогу і бажання, що найголовніше, і доєднуються до відеоуроків. Виконують завдання і надсилають їх, - розповіла вчителька Ірина Попівща.

Втім, безпека понад усе. Тож, коли звучить сигнал повітряної тривоги - сирена - урок припиняється.

- Вчитель припиняє урок, говорить дітям, що зараз лунає сигнал «повітряна тривога» і потрібно спуститися в укриття. Чекає, поки всі діти вийдуть, говорячи, що урок поновиться після того, як настане відбій. Це може бути сьогодні, або якщо сирена триває кілька годин, то урок переноситься на наступний день. Ми компонуємо уроки за гнучким розкладом, такі реалії життя, - зазначила директорка освітнього закладу Лариса Булат.

Навчання у дистанційному форматі в школах розпочалося з кінця березня. Як довго воно триватиме – поки невідомо, а поки педагоги та учні намагаються прилаштовуватись до нових умов.