В Олександрівському районі встановлюють нові урни та лавки

30.10.2017 13:13

Вулиці, сквери, парки Запоріжжя стають затишніше і комфортніше для городян. У всіх районах обласного центру ведуться роботи з благоустрою – приводяться до ладу і встановлюються нові урни та лавки, виконуються реконструкції зон відпочинку, упорядковуються пішохідні зони, обладнується сучасна система освітлення тощо.

В Олександрівському районі масові роботи з установки урн та лавок розпочались в минулому році. В поточному році вони також тривають. У 2016 році в районі з'явилися більше 80 урн, 100 лавок. У планах на 2017 рік - встановити ще 27 урн та 50 лавочок. Переважна частина робіт вже виконана. Сьогодні підрядники встановлювали нові урни біля комплексу для зупинки громадсього транспорту в районі вокзалу «Запоріжжя II».

Тут же неподалік у сквері ведуться роботи з благоустрою. Приведені до ладу лавочки, облаштовується територія біля пам'ятника жертвам політичних репресій.

- Щоб городянам було комфортно, на вулицях було чисто і затишно, в районі ведуться щоденні роботи з благоустрою. Нові лавочки встановлені вздовж вулиць Запорізької, Шкільної, по проспекту Соборному і іншим. Найближчим часом заплановані роботи з реконструкції пішохідної зони вулиці Запорізької (ділянка за обласною бібліотекою). Там буде облаштований тротуар з плитки, забезпечено освітлення у вечірню годину, встановлені лавочки та урни. Також у 2017 році в районі було обладнано 6 зупиночних комплексів, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

На жаль, фахівці районної адміністрації також констатують численні факти вандалізму. Наприклад, з 27 урн 10 встановлять замість поламаних і вкрадених. Схожа ситуація і з лавочками. Таким чином, кошти спрямовуються не на створення нових елементів благоустрою, а на відновлення зруйнованих або вкрадених.