На лінію вийде другий трамвай, зібраний у Запоріжжі

30.10.2017 14:09

Триває реалізація програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». У вівторок, 31 жовтня, на лінію вийде другий трамвай, зібраний в Запоріжжі. Це відбудеться о 12:00 у трамвайному депо «Запоріжелектротрансу» по вулиці Шкільній. У заході візьме участь міський голова Володимир Буряк.

Цікавий факт, минулого тижня в Миколаєві відбулося засідання керівників підприємств муніципального електротранспорту України. В ході розгляду порушених питань учасники також оцінили дизайн трамваїв з різних міст України. В результаті обговорення всі присутні визнали найкращим саме дизайн нового запорізького трамвая. Найбільше «електротранспортникам» сподобалося використання для прикрашення вагонів у Запоріжжі українського національного орнаменту.

Відзначимо, за підсумками збирання першого вагону міський голова Володимир Буряк, який особисто контролює виконання програми, висловив ряд зауважень. Вони були враховані під час роботи над другим вагоном.

Тепер для його освітлення використовуються не звичайні лампи, а світлодіодні, більш економічні і яскраві. Також полегшений пандус, для заїзду в вагон людей з обмеженими можливостями, що спростить його використання.

У цьому році на базі комунального підприємства «Запоріжелектротранс» планується зібрати ще два нових вагони. Відзначимо, перший вагон вже кілька місяців перевозить пасажирів, отримуючи виключно позитивні відгуки. Решта вагонів вийдуть на лінію відповідно в листопаді та грудні.

Нагадаємо, в минулому році, вивчивши можливості виробничої бази КП «Запоріжелектротранс», міський голова Володимир Буряк переконався в тому, що у підприємства є необхідне обладнання та фахівці для виконання капітальних ремонтів трамваїв, як для Запоріжжя, так і для інших міст. При цьому відразу виникла ідея організувати на базі підприємства збирання трамваїв, закуповуючи необхідні комплектуючі.

Реалізація програми Володимира Буряка «Запорізький трамвай» стартувала в 2017 році. За кошти міського бюджету були придбані чотири трамвайних кузови, інші необхідні комплектуючі. В результаті Запоріжжя отримало можливість збирати сучасні трамваї, які обходяться місту в три рази дешевше, ніж придбання нових в інших містах.

Також в рамках програми «Запорізький трамвай» «Запоріжелектротранс» виконує капітальний ремонт трамваїв і трамвайних «візків».