Запоріжцям зроблять перерахунок за опалення

30.10.2017 17:03

Оплата за тепло повинна нараховуватися з моменту надходження тепла в квартири. Необхідно виконати перерахунок по тих будинках, квартирах, які своєчасно не отримали опалення. Про це нагадав сьогодні під час апаратної наради міський голова Володимир Буряк.

- Необхідно чітко пояснити запоріжцям, що для таких будинків, квартир в листопаді буде виконаний перерахунок. Сума перерахунку повинна бути вказана в платіжках за листопад. Це зона відповідальності департаменту з управління житлово-комунального господарства міської ради та концерну «Міські теплові мережі», - заявив Володимир Буряк.

Нагадаємо, відповідне рішення виконавчого комітету міської ради підготовлено за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Відзначимо, станом на середину дня з 2586 будинків, які до останнього часу називали будинками комунальної власності, без опалення залишаються тільки 94. Таку інформацію надав концерн «Міські теплові мережі». Причини того, що сталося, розглядали на апаратній нараді. Відзначимо, також є будинки ЖБК, ОСББ, інших форм власності. У них є право самостійно прийняти рішення почати опалювальний сезон пізніше. Деякі з них цим правом скористалися.

Керівники концерну «Міські теплові мережі» та департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради повідомили, що тепло на даний момент подано в більшість будинків. Однак через виникнення аварій на внутрішньобудинкових або прибудинкових мережах подачу теплоносія на деякі з них довелося відключити. Ремонтні роботи виконуються, а потім знову проводиться включення опалення. При цьому періодично відбуваються нові аварії, хоча їх і значно менше, ніж в минулому році. Їх теж доводиться ліквідовувати.

Зараз в проблемних будинках виконуються аварійно-відновлювальні роботи на мережах. Також в декількох будинках завершується капітальний ремонт внутрішньобудинкових мереж. Комунальники вже перейшли до вирішення проблеми з непрацюючими через потрапляння повітря стояками опалення, яких на даний момент налічується декілька тисяч. В результаті у багатьох квартирах, навіть після подачі теплоносія на будинок, опалення є не у всіх кімнатах.

- Створюйте додаткові бригади, залучайте аварійну службу, керуючі компанії, але до кінця тижня ця проблема повинна бути у більшості вирішена. Я розумію, що можуть знову виникати такі випадки, але на них також необхідно оперативно реагувати, - зазначив Володимир Буряк.