Містом продовжує курсувати електротранспорт

08.04.2022 15:00

В обласному центрі продовжують працювати усі служби, зокрема й електротранспорт, робота якого не припинялась.

Нині містом курсує комунальний електротранспорт, адже муніципальні автобуси задіяні для евакуації українців з тимчасово окупованих територій чи гарячих точок. Трамваї та тролейбуси курсують з 7:00 до 19:00, за рішенням міської влади проїзд безоплатний.

До речі, нещодавно підприємство "Запоріжелектротранс" проводило дослідження пасажиропотоку. Згідно з обстеженням кількість містян, які користуються муніципальним транспортом, не зменшилась, а навіть трохи збільшилась. Нагадуємо, що нині відслідкувати рух трамваїв та тролейбусів не можна, адже з міркувань безпеки на транспортних засобах відключили GPS-навігатори і електронні табло на зупинках.

- Станом на сьогодні трамваї курсують за шістьма маршрутами, так само і тролейбуси. Крім того, був відкритий новий тролейбусний маршрут, який з’єднує Шевченківський район та Південний мікрорайон, - розповів представник КП “Запоріжелектротранс” Олег Переверзєв.

Зважаючи на те, що у Шевченківському районі немає контактної мережі, за цим маршрутом курсують автобуси на автономному ходу. Крім цього, щодня весь парк проходить технічний огляд та санітарну обробку. У місті постійно відновлюються маршрути. Так, сьогодні знову почав курсувати тролейбус №9, він прямує від БК “ЗАлК” до вулиці Сєдова.

Також у місті продовжують працювати приватні перевізники.