Українські захисники продовжують знищувати ворога

08.04.2022 15:52

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Як козаки два танки та БМП знищили.

Цей славний випадок стався на перехресті траси державного значення, коли на передовому посту стояли оператор «Джавеліна» Анатолій та його напарник. Вони повинні були зупинити на трасі ворожу техніку. При собі мали протитанкові керовані ракетні комплекси «Фагот» радянського зразка і три ракети.

Зранку на відстані 2,4 км хлопці помітили колону російської бронетехніки, близько ста одиниць:

танки Т-72Б3

БТРи

БМП

самохідні артилерійські установки

системи залпового вогню «Град»

вантажівки забезпечення.

Попереду колони йшов БМП-2 та два танки. Основна колона – на відстані 50 метрів за ними.

Анатолій доповів командиру і здійснив перший постріл. Колона пригальмувала, почала спускатися в балку. Потім відкрила неприцільний вогонь з танків, мінометів та крупнокаліберних кулеметів. Наші відійшли на іншу позицію і стали чекати. Через кілька хвилин на відстані півтора кілометри на пагорб почав вибиратися танк.

1. Неподалік на позиції знаходились оператори протитанкового ракетного комплексу «Корсар». З їхнього першого пострілу у танку здетонував боєкомплект – відлетіла башта, екіпаж був знищений.

2. Техніка, яка йшла за ним слідом, звернула у бік, де їх вже чекав Анатолій із «Джавеліном». Його постріл теж був вдалим: загорівся Т-72Б3!

3. Наступну ціль - російську «коробочку» БМП - теж знищив «Корсар».

Отак за кілька хвилин ворог втратив два танки і «беху». Колона зупинилась, кинувши через лісопосадку піхоту. З нею вже впоралась «арта».

З боку ЗСУ – жодних втрат. Справжні козаки!

Слава Україні! Героям слава!