Запорізькі волонтери допомагають військовим та вимушеним переселенцям

09.04.2022 15:40

Надійний тил. Зараз його забезпечують усі служби, неабияку роботу виконують й волонтери. Зокрема, у Запоріжжі розгорнули роботу одразу кілька волонтерських хабів.

Один з волонтерських хабів розпочав свою роботу на третій день війни. Зараз волонтери приходять сюди мало не як на роботу, з 9:00 до 15:00 постійно тут. Зустрічають людей, які приносять допомогу та допомагають тим, хто її потребує.

- Це просто люди, які за своїм покликом серця прийшли сюди і вирішили допомагати. Допомагати людям, які опинилися у скрутному становищі через війну речами, може якимись медикаментами, продуктами харчування - це все ми збираємо своїми силами, - розповіла волонтерка Галина Субота.

Також активно долучаються і запоріжці, допомагають речами, продуктами харчування, медикаментами. Співпрацює волонтерський хаб і з іншими містами. Основне спрямування центру — допомога вимушеним переселенцям, адже часто людям доводиться евакуюватися не те, що без додаткових речей, а й навіть не одягнувшись тепліше.

Зважаючи на те, що до центру постійно звертаються по допомогу, як цивільні, так і військові, потреби хабу постійно зростають. Адже, кажуть волонтери, зараз люди потроху адаптуються до умов і допомагають не так активно, як на початку війни.

- Потреб дуже багато, особливо для наших військових хлопців. Щодня надходять запити на ті ж каремати, спальники, кепки, ремені. Дуже мало, на жаль, амуніції у них, я вже не кажу про бронежилети і каски, тактичні рукавиці, медикаменти й військові аптечки - ми збираємо в принципі все, - зазначила волонтерка Катерина Лисенко.

У разі виникнення будь-яких запитань з приводу допомоги центру, або ж отримання гуманітарної допомоги, можна звертатись за телефоном: 099 668 58 21.