До Запоріжжя обговорити питання розвитку дошкільної освіти приїхали гості з США, Італії, Естонії та інших країн

31.10.2017 11:23

Сьогодні у Запоріжжі проходить перший Міжнародний педагогічний саміт «Дошкільна освіта: соціальний простір в умовах світової глобалізації». Його відкриття відбулося у великому залі Запорізької міської ради. У заході взяв участь міський голова Володимир Буряк.

Міський голова висловив впевненість, що проведення таких самітів стане в Запоріжжі традиційним, подякував гостям міста, які приїхали, щоб взяти участь у заході.

- Сьогодні у міста є багато програм, що потребують фінансування. Це ремонт доріг, житлового фонду та багато іншого. Однак освіта була і залишається однією із пріоритетних сфер. Адже якщо ми не будемо вкладати в розвиток дітей, то у нас, нашої країни не буде майбутнього. В яких умовах навчатимуться діти, багато в чому залежить від міської влади, а те, як вони будуть вчитися - від вас, педагогів. Упевнений, що сьогоднішній саміт стане значним внеском у розвиток дошкільної освіти, - зазначив Володимир Буряк.

У нашому місті вперше проходить такий масштабний захід в сфері дошкільної освіти, за участю не тільки українських, а й міжнародних фахівців. Його головною темою стануть питання розвитку дошкільної освіти в сучасних умовах.

У саміті беруть участь близько 200 представників сфери дошкільної освіти не тільки із Запоріжжя і Запорізької області, а й інших міст, областей України. Серед них гості з Дніпра, Києва, Вінниці, Тернополя, Харкова, Херсона і так далі. Учасниками заходу стали представники почесних консульств декількох країн, гості з США, Італії, Естонії та інші.

У Запоріжжі розвитку дошкільної освіти приділяється підвищена увага. За рахунок коштів міського бюджету зміцнюється матеріально-технічна база діючих дитячих садків, відкриваються нові дошкільні групи.

Як зазначив міський голова Володимир Буряк, з 2016 року у Запоріжжі реалізується міська програма скорочення черги до дитячих садків. За цей час створено близько тисячі додаткових місць в дошкільних установах. Ця робота проводиться, як за рахунок відкриття додаткових груп, так і відновлення після реконструкції роботи дошкільних установ, закритих багато років тому.

- У 2017 році, після завершення реконструкції, відновив роботу дитячий садок №100 у Шевченківському районі. Це стало можливим завдяки спільній роботі з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Також в цьому році був знову відкритий дитячий садок №186 у Вознесенівському районі, реконструйований за кошти міського бюджету. Найближчим часом плануємо відкрити дошкільний заклад №144 у Комунарському районі, - заявив Володимир Буряк.