В обласному центрі ремонтують техніку для військових

12.04.2022 16:35

Запорізькі автомеханіки безоплатно лагодять пошкоджені авто, які використовують українські захисники.

Один з міських автосервісів відремонтував для ЗСУ вже декілька десятків авто. Нині на ремонті перебуває 6 машин. І у кожній – різні несправності: найчастіше зустрічаються проблеми з двигуном та підвіскою. Механіки діляться, лагодити машини для військових почали з перших днів війни.

- Хлопці почали телефонувати й цікавитися, чи можемо ми щось вдіяти в кожному конкретному випадку. Тож, ми почали брати машини в ремонт, а чом би й ні? Раніше це був наш основний вид зайнятості. Зараз військової техніки дуже багато. Звичайно, вона виходить з ладу в таких умовах. Відповідно ми не можемо залишитися осторонь і не допомогти - розповів власник автосервісу Ярослав Косолапов.

Цей автосервіс чи не єдиний в місті, який безплатно лагодить військові машини. Однак запчастин тут катастрофічно не вистачає. Механіки власними силами дістають необхідні деталі. Часто допомагають небайдужі. Хтось приносить старі запчастини, а хтось допомагає фінансово.

Зараз механіки шукають двигун, який коштує понад 800 доларів. Для збору необхідної суми навіть організували благодійний аукціон у соцмережі Інстаграм. Усі виручені кошти передадуть на ремонт машин ЗСУ.