Запорізькі медзаклади продовжують працювати в умовах війни

13.04.2022 17:30

Зважаючи на те, що у країні війна, надзвичайно важливою лишається робота об’єктів критичної інфраструктури, зокрема медицини. Особливо, коли до Запоріжжя приїздять вимушені переселенці, що потребують спеціалізованої допомоги.

Попри те, що в Україні триває війна, КНП «Міська лікарня № 8» продовжує працювати у штатному режимі. Єдине, що нині змінилося, — це графік прийому пацієнтів, який тепер триває з 8:00 до 17.00. Зміни обумовлені скороченим графіком роботи транспорту.

До того ж продовжують приймати пацієнтів усі фахівці, що спеціалізуються на обстеженнях та лабораторних дослідженнях. Також до медзакладу звертаються вимушені переселенці, вони отримують усю необхідну допомогу, а також ліки, зокрема ті, які видають безоплатно.

- До нашого ендокринолога вже зверталися пацієнти з цукровим діабетом. Наразі вони забезпечені необхідною їм допомогою, зокрема й ліками - інсулінами, які ми отримали як частину гуманітарної допомоги. Зберігаються вони в аптеці. Отримати їх можна після того, як наші лікарі видадуть відповідні рецепти, - розповіла заступниця медичного директора КНП “Міська лікарня №8” Тетяна Мочалова.

Не вплинув воєнний стан і на роботу програми «Доступні ліки». Усі пільги в медичній сфері, які мали певні категорії, збереглися.

Також у місті продовжується кампанія з вакцинації від коронавірусу. З початку війни масові центри щеплень закриті, але продовжують працювати пункти на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Вони відкриті по буднях з 8:00 до 14:00. У наявності є два препарати — CoronaVac і Pfizer.