До Запоріжжя надійшла чергова партія гуманітарки від ЮНІСЕФ

14.04.2022 15:55

Запоріжжя отримало черговий гуманітарний вантаж від ЮНІСЕФ. У ньому - необхідна допомога для дітей-переселенців.

Подолавши шлях у понад 800 км, до Запоріжжя доставили гуманітарний вантаж - 22 тонни допомоги приїхало з Львівської області, з селища Городок.

- Приймаємо гуманітарну допомогу від ЮНІСЕФ. Дійсно, ця міжнародна організація піклується про переселенців, першочергово про дітей. Адже це саме ті діти, які зазнали важких психологічних травм і прибули з окупованих територій, - розповіла начальниця служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

Щодня збільшується кількість вимушених переселенців, серед них чимало дітей. 179 наданих карематів найближчим часом розформують по укриттях Запоріжжя, а також 118 скул-боксів для дітей, які приїхали з гарячих точок України. В них вся необхідна канцелярія для навчання, а також набори розвиваючих ігор для роботи професійних психологів з дітьми-переселенцями. Набори надійдуть до міських інформаційних центрів. До речі, нині у кожному укритті працює професійний психолог від департаменту освіти і науки міськради.

- Це дуже важливо зараз. Від постійних сигналів тривоги, які лунають, у дітей зростає рівень напруги й їм потрібна допомога психологів. Крім того, приїздить дуже багато переселенців з окупованих територій, з гарячих точок, які також потребують захисту й допомоги у вирішенні їх проблем, - зазначив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.