Володимир Буряк повідомив, коли у Запоріжжі з'являться додаткові автобуси великої місткості

31.10.2017 14:47

Правління «Укргазбанку» прийняло рішення дати дозвіл на укладення договору для придбання автобусів великої місткості для «Запоріжелектротрансу» на умовах фінансового лізингу.

Про це розповів сьогодні журналістам міський голова Володимир Буряк.

- Перші автобуси в рамках цього договору можуть з'явитися у Запоріжжі вже у листопаді-грудні. Решта - на початку наступного року. Це дозволить нам значно поліпшити перевезення пасажирів зі спальних районів міста і в зворотному напрямку, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що міська влада веде планомірну роботу по збільшенню ролі комунального громадського транспорту в перевезенні пасажирів. Для цього не тільки впроваджується програма «Запорізький трамвай», а й реалізується ряд проектів для придбання автобусів великої місткості. Це не тільки програма фінансового лізингу, за рахунок якої планується купити 35 автобусів.

Зокрема, в рамках співпраці України і Європейського інвестиційного банку, Запоріжжя вже у наступному році розраховує отримати кредитні кошти, на досить пільгових умовах, для придбання 55 автобусів і 10 електробусів.

- У результаті ми плануємо зайняти свою стабільну нішу в забезпеченні пасажирських перевезень, забезпечивши частку комунального транспорту на рівні більше 30%. Це сприятиме підвищенню безпеки і комфорту перевезення пасажирів у Запоріжжі, - сказав Володимир Буряк.