Правоохоронці виявляють шахраїв, які намагаються заробляти на війні

15.04.2022 11:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

На жаль, у місті продовжують діяти шахраї, які намагаються нечесним шляхом заробити на війні. В той же час наші правоохоронці добре працюють та зупиняють діяльність таких горе-підприємців. Зокрема Дніпровською окружною прокуратурою було викрито двох мешканців Запоріжжя, причетних до шахрайства. Вони збирали гроші начебто на потреби армії. За даними слідства, шахраї телефонували підприємцям Івано-Франківської області та називали себе помічниками заступника місцевого голови обласної військової адміністрації. Потім вони пропонували переказати на їхню банківську картку кошти – начебто для того, щоб надати допомогу військовим. У результаті злодіям вдалося у нечесний спосіб отримати 64 тисячі гривень, які вони поділили між собою. Але завдяки гарній роботі запорізьких правоохоронців на цьому їхня шахрайська кар’єра завершилася.

Ще раз звертаюся до тих, хто й досі не полишив планів поповнити свої кишені за рахунок чужого горя. Якщо ви не можете достукатися до своєї совісті, то пам’ятайте хоча б про покарання і про те, що наші правоохоронці працюють і кожен шахрай понесе за свої дії кримінальну відповідальність.

І наостанок про ситуацію на фронті у Запорізькій області. За інформацією військових, окупанти намагаються провести фортифікаційне обладнання своїх позицій, поповнюють арсенал військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів, а також ведуть повітряну розвідку з залученням безпілотних літальних апаратів. Але при цьому у підрозділах ворожої армії, які воюють у Запорізькому краї, зростає кількість так званих відмовників. Тобто окупанти системно відмовляються йти в бій.

А от наші захисники та захисниці продовжують героїчно воювати за кожний клаптик рідної землі та завдавати ворогам втрат. Тому що вони у себе вдома і нікому свій дім не віддадуть!

Слава нашим героям!

Все буде Україна!