У Дитячому ботанічному саду відбулась виїзна нарада з актуальних питань реконструкції

31.10.2017 17:51

У Запоріжжі планується масштабна реконструкція міського ботанічного саду. Вже є чіткий план робіт, найближчим часом буде розроблена проектна документація.

Наразі на території ботанічного саду виконуються роботи з реконструкції основної теплиці «Зимовий сад». Хід проведення робіт обговорювали сьогодні на робочій нараді представники управління з питань екологічної безпеки, департаменту освіти і науки спільно з фахівцями підрядної організації.

Реконструкція містить ремонт фундаменту, заміну несучих конструкцій і скляного купола. Планується також збільшити площу теплиці. Підрядна організація виконує роботи поверх старих конструкцій. Після скління колишня теплиця буде демонтована. Такі заходи вжито у зв'язку з тим, що в «Зимовому саду» знаходяться тропічні рослини, яким необхідний особливий температурний режим. Зокрема, це фінікові пальми, фікуси, банани - вихідці з теплих країн. Оскільки колишня теплиця була зроблена близько 30 років тому, в процесі монтажу нової конструкції частина скла обвалилася.

Щоб ознайомитися з ситуацією більш детально, учасники наради виїхали в ботанічний сад, де ведуться роботи. Одне з актуальних питань - збереження рослин у теплицях, які знаходяться в стадії реконструкції.

- У «Зимовому саду» знаходяться рідкісні тропічні рослини, які були висаджені близько 60 років тому. Термін завершення робіт по реконструкції теплиці - 30 листопада. Температура повітря різко знизилася, а роботи з монтажу скляного купола ще тривають. Тому, в зв'язку з різким погіршенням погодних умов, ми повинні вжити особливих заходів, щоб не допустити переохолодження і загибелі екзотичних рослин, - сказав Валерій Еделєв.

В ході оперативного виїзної наради безпосередньо на місці робіт спільно з представниками підрядної організації був розроблений комплекс заходів, які дозволять зберегти рослини від морозів.