У Запоріжжі відкриють ще один дитячий садок

01.11.2017 12:15

У листопаді буде зданий в експлуатацію дитячий садок №144 у Комунарському районі, який не працював з 2001 року.

Будівельні роботи в будівлі дошкільного закладу завершені. Зараз триває благоустрій території. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював якість виконаних робіт.

- Дитячий садок №144 не працював більше п'ятнадцяти років. Фактично побудовано нову будівлю. На початку 2016 року, перед стартом робіт, тут все було занедбане, зруйновані стіни. Зараз будівля реконструйована відповідно до всіх сучасних вимог, встановлено необхідне обладнання, - зазначив Володимир Буряк.

«Родзинкою» оновленого дошкільного закладу стала установка внутрішнього регулюючого вузла теплопостачання, що дозволяє скоротити споживання тепла не менше ніж на 30%.

- Відкривши цей дитячий садок, ми на дві третини зменшимо чергу в дошкільні установи Комунарського району. Вважаю, що це гарне вкладення коштів міського бюджету, - сказав Володимир Буряк.

Представники КП «Управління капітального будівництва» повідомили, що вже до середини листопада розраховують отримати підтверджуючі документи про введення дитячого садка в експлуатацію. Після цього, відповідно до діючих норм, дошкільний заклад на постійній основі підключать до електропостачання. Це має статися наприкінці листопада, що дозволить передати дитячий садок департаменту освіти і науки міської ради.

За інформацією департаменту, дитячий садок зможе прийняти 220 дітей. Це дванадцять груп. Групи вже набрані, укомплектований і педагогічний склад. Уже через тиждень після завершення передачі дитсадка він зможе почати роботу.

- У цьому дитячому садку працюватимуть і дві інклюзивні групи, які створені в рамках програми, яка реалізується під патронатом Марини Порошенко, - заявив Володимир Буряк.

Відзначимо, дитячий садок №144 - вже третій дошкільний заклад, який цього року відновить роботу після багаторічної перерви. Раніше були відкриті дитячі садки №100 в Шевченківському районі та №186 у Вознесенівському районі. Також триває відкриття додаткових груп у діючих дитсадках.

Все це частина міської програми по скороченню черги в дошкільні установи, реалізація якої стартувала в 2016 році. За цей час вже створено близько тисячі додаткових місць в дитячі садки. Міський голова Володимир Буряк поставив завдання в 2018 році повністю вирішити проблему з чергами в дитячі садки в Запоріжжі.