Запоріжців запрошують на перший напівмарафон «Zaporizhstal Half Marathon 2017»

01.11.2017 14:40

5 листопада в Запоріжжі пройде масштабний спортивний захід - перший напівмарафон «Zaporizhstal Half Marathon 2017». У забігу візьмуть участь запоріжці і гості з інших регіонів України.

Сьогодні, 1 листопада, в малій залі Запорізької міської ради пройшла прес-конференція, на якій організатори розповіли подробиці майбутнього марафону.

Участь в «Zaporizhstal Half Marathon 2017» візьмуть прихильники спорту з 29 міст України, а також з Молдови, Туреччини, Азербайджану і США. На сьогодні вже зареєструвалися близько 1400 учасників. Серед них - переможець Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 Артем Піддубний, срібний призер Чемпіонату України з марафону 2017, срібний призер Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 Анатолій Бондаренко і найвитривалішій український бігун, переможець ультрамарафонів SWiss Alpine і Wizz Air Kyiv City Marathon 2015 Євген Глива .

- Ідея провести в Запоріжжі захід подібного масштабу виникла давно. І коли з'явилася можливість влаштувати напівмарафон в Запоріжжі, міська влада взяла активну участь в його організації. Був підібраний унікальний маршрут - він прокладений через історичний центр міста, а також через греблю ДніпроГЕС і острів Хортиця. Ми очікуємо дуже багато не тільки спортсменів, але й просто гостей заходу з багатьох міст України, з інших країн. Варто зазначити, що родзинкою запорізького напівмарафону є те, що він пройде в один день зі знаменитим Нью-Йоркським марафоном, який проводиться з 1970 року. Ми сподіваємося, що «Zaporizhstal Half Marathon» стане щорічним і ми будемо примножувати кількість учасників. Запрошую всіх запорожців взяти участь в забігу або просто підтримати учасників, - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Організатором заходу виступає компанія Run Ukraine. Титульный спонсор – ПАО «Запоріжсталь»

- «Zaporizhstal Half Marathon 2017» - це захід, який має велике майбутнє. Це не разовий проект, це масштабний захід, який буде рости і мати свою історію. Це проект майбутнього, проект для наших дітей, який ми будуємо разом, - підкреслив Дмитро Черницький, генеральний менеджер Run Ukraine.

Організатори заходу пропонують учасникам вибрати одну з дистанцій: 2 км, 5 км, 10 км і 21,0975 км. Для цього необхідно зареєструвати заявку на офіційному сайті марафону http://zphalfmarathon.org. Учасники із Запоріжжя можуть поборотися за звання лідера Кубка міста (City Cup). В рамках заходу відбудеться благодійний забіг на підтримку 5-річної дівчинки Лізи з синдромом ДЦП. 50% реєстраційних внесків будуть спрямовані на придбання речей першої необхідності для дитини. Крім того, на дистанції 2 км відбудеться сімейний забіг Family Run. Взяти участь в біговій події зможуть і маленькі спортсмени міста. Спеціально для них будуть організовані дитячі старти на 500 м і 1000 м.

Переможців основної дистанції очікують грошові призи. Загальний призовий фонд становить 30 тис. грн.

Підтримувати порядок під час проведення марафону будуть 197 поліцейських і 18 патрульних машин. Нагадуємо також про те, що по маршруту забігу в Запоріжжі буде перекрита для проїзду автомобілів частина вулиць. Подробиці на карті перекриття.

Карта перекриття