У Запоріжжі поновлюють роботу ліфтів

20.04.2022 17:50

Планується, що до кінця тижня запрацюють всі підйомники у місті. Втім, під час комендантської години та повітряних тривог користуватися ліфтами буде заборонено.

Поновити роботу всього ліфтового господарства міста планується до кінця тижня. Це доволі складний процес, який, як правило, відбувається вручну.

Одна з компаній, котра спеціалізується на обслуговуванні ліфтів, має в підпорядкуванні близько 2 тисяч підйомників по всьому місту. Тільки впродовж першого дня роботи встигли запустити близько 10% від їх загальної кількості.

Нині ліфти працюватимуть у спеціальному режимі. У період дії комендантської години та під час повітряної тривоги користуватися ними суворо заборонено. Представники влади закликають дослухатися, не порушувати правила експлуатації та не наражати себе на небезпеку.

- Якщо користування ліфтом буде зафіксоване у заборонений час – його буде вимкнено. Тож, закликаю всіх дотримуватись правил та режиму їх експлуатації. І не забувати про те, що у випадку зупинки підйомника, слід звертатися до контакт-центру за номером «15-80». Оперативно деблокувати велику кількість мешканців одночасно, технічно неможливо. До того ж, працівники аварійної служби ліфтового господарства теж повинні дотримуватися комендантської години, а під час тривоги знаходитись в укриттях. Тому, у разі зупинки ліфта у комендантську годину, або під час повітряної тривоги аварійна служба звільнити вас не зможе і доведеться годинами сидіти у заблокованій кабіні ліфта, - зазначив в.о. міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.