Бійці аварійно-рятувальної служби «Кобра» підвищують свою професійну майстерність

01.11.2017 16:47

Фізична підготовка для фахівців комунальної спеціальної воєнізованої аварійно-рятувальної служби «Кобра» має першорядне значення. Бійці спецпідрозділу рятують людей, що потрапили в екстремальні ситуації. А для цього потрібні відмінна фізична форма і моральна витримка.

Особовий склад ЗКСВАСС «Кобра» приділяє достатньо часу фізичним навантаженням. Два рази на рік (навесні та восени) фахівці служби здають нормативи з фізпідготовки. Сьогодні, 1 листопада, 18 чоловік особового складу аварійно-рятувальної служби демонстрували силу, спритність і витривалість.

Як розповів начальник аварійно-рятувальної служби «Кобра» Сергій Орєшко, основні вправи спрямовані на перевірку гнучкості, сили і спритніості бійця при виконанні професійних обов'язків. Рятувальники підтягуються, віджимаються, виконують комплексні силові вправи. Нормативи, які здають рятувальники, відповідають тим навантаженням, з якими їм доводиться стикатися щодня.

З тим, як проходить фізподготовка у фахівців аварійно - рятувальної служби «Кобра», ознайомився заступник міського голови Валерій Еделєв.

- Фізична і моральна підготовка - це база вашого професіоналізму. З огляду на те, що від уміння, сили і спритності рятувальників залежить життя запорожців, необхідно вдосконалювати спортивну базу спецпідрозділу «Кобра». У планах управління з питань попередження надзвичайних ситуацій - істотно оновити матеріально-технічну базу для занять спортом, придбати спортінвентар, - розповів Валерій Еделєв.

За 10 місяців 2017 року в аварійно-рятувальну службу «Кобра» надійшло близько 920 викликів, 380 чоловік були врятовані. Ситуації, з яким городяни звертаються до рятувальників, досить різні: допомога при ДТП, порятунок людей, які потрапили в відкриті люки і т.д. . Найчастіше, за словами Сергія Орєшко, доводиться надавати допомогу людям похилого віку, які втрачають можливість самостійно пересуватися.