У міськвиконкомі привітали кращих працівників соціальної сфери

02.11.2017 10:35

Сьогодні у міськвиконкомі привітали кращих працівників соціальної сфери міста. Захід пройшов напередодні професійного свята, Дня соціального працівника, який цього року відзначають 5 листопада.

Зі святом соціальних працівників привітав міський голова Володимир Буряк.

- Кожен день ви надаєте допомогу людям. Міська влада зі свого боку робить все можливе, щоб створити вам необхідні умови для вашої праці. Упевнений, що ми і далі будемо спільно працювати, щоб у нас в місті були найкращі показники в сфері соціального захисту, найкраще ставлення до людей, - сказав Володимир Буряк.

Начальник управління соціального захисту населення міської ради Ольга Полковникова зазначила, що в Запоріжжі в міських службах, пов'язаних зі сферою соціального захисту, працює близько 1100 осіб. Це управління соціального захисту населення міської ради, управління праці та соціального захисту по районах міста, міський територіальний центр соціального обслуговування, міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служба (управління) у справах дітей міської ради.

Соціальні працівники Запоріжжя надають різні види допомоги понад 210 тисячам громадян пільгових категорій. 40 тисяч осіб отримують різні види державної соціальної допомоги. Більше 140 тисяч запоріжців є одержувачами житлових субсидій.

У Запоріжжі діє і міська комплексна програма соціального захисту населення, яка прийнята на додаток до державних соціальних програм та фінансується з міського бюджету. В рамках цієї програми в 2017 році дев'ять з половиною тисяч запоріжців отримали матеріальну допомогу. Це як виплати представникам певних категорій, так і допомога у відповідь на звернення.

Так в цьому році представникам ряду пільгових категорій розмір виплат, за дорученням міського голови Володимира Буряка, збільшений до тисячі гривень. Відповідно до міської комплексної програми у 2017 році виплачується 31 цільова виплата.

У складі Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування працює вісім відділень соціальної допомоги за місцем проживання, шість відділень денного перебування, сім відділень соціальної реабілітації дітей з інвалідністю. У міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді створено і успішно працює сімейний клуб для учасників АТО і членів їх сімей. Під опікою служби (управління) у справах дітей міської ради перебуває півтори тисячі дітей різних категорій.

З міського бюджету виділяються кошти на покращення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери, проведення ремонтів, закупівлю комп'ютерної техніки і так далі. У районних управліннях праці та соціального захисту створюється система електронної черги, що дозволяє прискорити, підвищити якість обслуговування відвідувачів.

Розширюється перелік надаваних запоріжцям послуг. Зокрема в міському територіальному центі соціального обслуговування з'явилася можливість проводити прання постільної білизни літнім самотнім людям, які є підопічними центру.

Представники Запорізької обласної організації профспілок працівників соціальної сфери подякували міській владі за створення належних умов для роботи міських підрозділів соціального захисту населення.

На завершення святкового заходу міський голова Володимир Буряк зазначив:

- Дякую вам за роботу, яку ви виконуєте. Всі бачать її результати, запоріжці дякують вам за роботу. Однак в наступному році, якщо місцевим бюджетам буде передано фінансування пільг з оплати послуг ЖКГ, ваші обов'язки можуть ще більше розширитися.

Кращі працівники соціальної сфери Запоріжжя були нагороджені Почесними грамотами Запорізької обласної державної адміністрації, Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради.