У Запоріжжі проводять перевірку роботи маршрутів громадського транспорту

02.11.2017 12:30

За дорученням міського голови Володимира Буряка управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради регулярно проводить моніторинг роботи громадського транспорту на автобусних маршрутах. Перевіряється виконання перевізниками умов укладених договорів на перевезення пасажирів. Це вихід на лінію передбаченої договорами кількості транспорту відповідного класу, забезпечення належного технічного стану рухомого складу, дотримання правил перевезення пасажирів та інше. Головна мета - домогтися виконання автопідприємствами умов укладених договорів, що має вирішити проблему перевезення пасажирів у годину пік.

Сьогодні, 2 листопада, начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради Олександр Власюк, спільно з головою постійної депутатської комісії з питань життєзабезпечення міста Олегом Адамановим проконтролювали виконання договірних зобов'язань одним з автотранспортних підприємств перевізників.

Основна вимога, яка виставлялася при проведенні конкурсів на обслуговування маршрутів громадського транспорту - заміна маршруток на автобуси більшої місткості. Однак одночасна заміна «Мерседесів-спринтер» і «Фольксвагенів» вимагає великих фінансових вкладень з боку підприємців. У яких для цього немає вільних коштів. Саме тому були передбачені інвестиційні проекти, згідно з якими перевізники повинні провести поступову заміну автопарку на автобуси класу 1 (до 100 пасажирів). Частина підприємств вже закупили і випустили на свої маршрути автобуси «MAN» та «МАЗ», які перевозять велику кількість пасажирів. Зокрема, такі автобуси вже з'явилися на маршруті № 89, який з'єднує Шевченківський район з центром міста.

Як розповів голова правління ПрАТ «ЗАТП-12329» Сергій Вайло, в автопарку підприємства зараз близько 100 одиниць техніки, з них автобусів великої пасажиромісткості - біля 20%. Ці автобуси в основному виходять на маршрут в ранковий і вечірній час пік.

- Влітку пройшли конкурси на обслуговування автобусних маршрутів громадського транспорту в Запоріжжі, де були виставлені умови виведення на маршрути автобусів середньої та великої місткості. Особливо це стосувалося маршрутів, які вивозять пасажирів зі спальних районів до центру міста. Сьогодні ми побачили, що ПрАТ «ЗАТП-12329», яке обслуговує 89 маршрут і не тільки, ті умови та ті завдання, які перед ними ставилися, виконуює. На маршрут виходять автобуси великої пасажиромісткості, які забезпечують вивіз пасажирів з спального району в годину пік. Позитивні тенденції спостерігаються і на інших напрямках, - розповів Олександр Власюк.

Як зазначив Олександр Власюк, крім маршруту №89, автобуси більшої місткості вже є на маршрутах №61, №63. Ці маршрути забезпечують зв’язок центру міста з великими спальними мікрорайонами – Осипенковським та Бородинським.