У Запоріжжі висаджують дерева та кущі на прибудинкових територіях

02.11.2017 14:20

У всіх районах обласного центру ведуться роботи з озеленення. На закріплених територіях вулиць, парків, скверів фахівці КРБП «Зеленбуд» висаджують дерева та кущі. Також за зверненнями городян озеленюються і прибудинкові території.

У ці дні «зеленбудівці» працюють одразу за кількома адресами - висаджують дерева і кущі на прибудинкових територіях. Роботи вже виконані по вулицях Новокузнецька, 45, Водограйна, 8, Сталеварів, 17, Українська, 45. Також зелені насадження прикрасять вулицю Запорізьку (ділянка зеленої зони за обласною бібліотекою).

З ранку запорізькі озеленювачі упорядковували територію навпроти будинку №2 по вулиці Українській, тут же розташований дитячий майданчик. Були висаджені 10 лип і платанів, 40 кущів спіреї.

- Триває реалізація міської програми з озеленення прибудинкових територій. Обсяги запланованих в цьому році робіт в три рази більше, ніж у попередньому. Ділянки визначалися з урахуванням звернень городян, там, де дійсно потрібно озеленення. Це території, які не закріплені за комунальним підприємством, мешканці будинків просять висадити дерева і кущі та беруть на себе відповідальність по догляду за ними. Перш за все, потрібен регулярний полив у спекотний період, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Понад 70% зелених насаджень, які висаджуються у місті, були вирощені в розпліднику КСП «Запоріжзеленгосп». Дерева вже адаптовані до навколишнього середовища і добре приживаються. Також для посадки привозяться дерева та кущі з розплідників Києва, Дніпра, Львова.

Варто зазначити, що в поточному році також було приділено увагу озелененню територій навчальних закладів міста. Навесні дерева та кущі були висаджені по 23 об'єктам.

Протягом найближчих двох тижнів роботи з озеленення будуть завершені. Всього у 2017 році з урахуванням весняного і осіннього періодів посадки Запоріжжя прикрасять понад 1000 дерев та понад 10 тисяч кущів.