Кращі студенти ЗНТУ отримають додаткові стипендії

03.11.2017 15:28

Сьогодні у Запорізькому національному технічному університеті відбулося вручення сертифікатів стипендій міського голови кращим студентам і молодим вченим цього вищого навчального закладу.

Виплатити ці стипендії студентам обіцяють вже в листопаді. У заході взяв участь міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

- Вважаю, що такі стипендії необхідні, адже кожному студенту не завадить додатковий стимул. У своєму вузі ви отримуєте знання і вибираєте свій життєвий шлях. Кожен з вас розуміє, що від освоєння спеціальності багато в чому залежить, ким ви будете в майбутньому, - зазначив міський голова Володимир Буряк.

У другому півріччі 2017 року стипендії міського голови отримають 115 студентів і троє молодих вчених ЗНТУ. Це представники всіх факультетів Запорізького національного технічного університету.

В цьому році, в порівнянні з минулим роком, кількість одержувачів стипендії збільшилася, зросла і сума виплат. Якщо в 2016 році стипендії отримували 515 студентів запорізьких вузів, то в цьому році - 565. Серед них студенти не тільки ЗНТУ, а й Запорізького національного університету, Запорізької державної інженерної академії, Запорізького державного медичного університету і так далі.

У цьому році також збільшено розмір стипендії для студентів, з півтора до двох тисяч гривень. Виплати проводяться двічі на рік. У першому і другому півріччі по дві тисячі гривень. Стипендія фінансується з міського бюджету, в якому в цьому році на ці цілі передбачено понад 1,1 мільйона гривень. Загальний розмір виплат, у порівнянні з 2016 роком, збільшився на третину.

Відзначимо, збільшити розмір виплат міський голова Володимир Буряк обіцяв в жовтні минулого року, саме під час зустрічі зі студентами ЗНТУ.

- На наступний рік ми також розглядаємо можливість збільшити розміри стипендій хоча б на третину, але все буде залежати від можливостей бюджету, - сказав Володимир Буряк.

Здобувачів стипендії визначають самі вищі навчальні заклади, за результатами навчання, громадської діяльності студентів і так далі. Список стипендіатів в першому і другому півріччі може бути різним, залежно від прийнятого вузом рішення.

Міський голова розповів студентам про програми, які реалізуються в місті. Вийшов на лінію другий трамвай, зібраний у Запоріжжі, вже скоро місто зможе отримати додаткові автобуси великої місткості, що купуються на умовах фінансового лізингу. У Запоріжжі відновлюють роботу закритих дитячих садків. Два з них відкриті в цьому році, ще один почне працювати також в поточному році. Триває розвиток Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», скоро стартує початок будівництва пасажирського терміналу в запорізькому аеропорту.

Студенти змогли задати питання Володимиру Буряку, які стосувалися як студентського життя, так і різних сфер життя міста, міського господарства.