Про результати зустрічі з перевізниками, ситуацію у Запоріжжі та області

04.05.2022 11:25

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

Вночі у місті пролунав вибух. Одразу хочу вас заспокоїти та повідомити про те, що це спрацювали системи протиповітряної оборони. Причин для паніки зараз немає. Продовжуємо з вами і далі стабільно жити та працювати.

Сьогодні, як і було заплановано, ми провели зустріч з приватними перевізниками. Діалог вийшов жвавий та конструктивний. Перевізники розповіли про те, що мають багато складнощів у своїй роботі. Але якщо більшість цих складнощів існувала і у мирний час, то з початком війни ситуація різко погіршилася. Зменшився пасажиропотік, скоротилася кількість рейсів, підвищилися ціни на витратні матеріали, а тепер до усього перерахованого додалися ще й проблеми з дефіцитом пального та його різке здорожчання. Тому ми домовилися, що сьогодні до кінця дня перевізники нададуть нам свої пропозиції щодо нашої подальшої співпраці та щодо формування тарифів на проїзд. Сподіваємося, що ми знайдемо компромісне рішення, яке задовольнить усі сторони. Але при цьому ми не залишимо без уваги тих, хто учора самовільно підвищив ціни на проїзд у маршрутках. Зараз ми вивчаємо укладені раніше контракти, та на основі цієї інформації будемо приймати рішення про звернення до правоохоронних органів.

Тепер щодо ситуації на лінії фронту у Запорізькій області. Учора російські війська проводили штурмові дії у напрямку Оріхова, але знову не мали успіху, а натомість зазнали нових втрат. Протягом минулої доби наші захисники ліквідували 1 «Бук», 4 «Гради», 1 танк, 8 бойових броньованих машин, 2 безпілотники, 2 гаубиці, 5 одиниць автомобільної техніки ворога. Також було ліквідовано 24 одиниці особового складу противника та 27 одиниць поранено. Ще групу окупантів наші захисники взяли в полон.

Тож зберігаємо спокій, віримо у наші Збройні Сили і обов’язково перевіряємо усю інформацію, яку бачимо, чуємо й читаємо. Тому що російські пропагандисти не зупиняються і продовжують ширити фейки про наше місто. Зокрема у своїх телеграм-каналах росіяни розповідають, що нібито кожен, хто приїжджатиме у Запоріжжя з тимчасово окупованих територій області, зазнаватиме у нашому місті «СБУшних репресій». В якості доказу вони наводять мої слова про те, що до Запоріжжя прибуває багато переселенців і тому поліція проводить «перевірочні та фільтраційні заходи». При цьому окупанти закликають людей виїжджати на територію росії, де влада, мовляв, не влаштовує біженцям ніякої фільтрації. Насправді ж для того, щоб не пропустити у мирне Запоріжжя російських диверсантів, українські поліцейські просто перевіряють документи тих, хто виїхав до нас із окупованих населених пунктів. Оце і всі фільтраційні заходи. І вони не мають абсолютно нічого спільного з російськими фільтраційним таборами та допитами, які проводять озброєні окупанти.

Знайте, що Запоріжжя було, є і буде гостинним містом для кожної людини, яка змогла врятуватися від війни.

Ми усіх чекаємо і простягнемо руку допомоги кожному.

У взаємній підтримці наша сила. І завдяки їй ми обов’язково переможемо.

Все буде Україна!