У Запоріжжі проходить перший напівмарафон «Zaporizhstal Half Marathon 2017»

05.11.2017 10:39

Сьогодні у Запоріжжі проходить перший напівмарафон «Zaporizhstal Half Marathon 2017». Для участі в ньому зареєструвалося біля півтори тисячі осіб. Це представники не тільки Запоріжжя, а й кількох десятків міст України, а також гості з Азербайджану, Молдови, Польщі, Туреччини, США, ОАЕ та інших країн.

Серед учасників як дебютанти-аматори, так і досвідчені спортсмени, відомі українські бігуни, переможці марафонів в Києві, Львові. Можна з повним правом сказати, що настільки масове легкоатлетичне змагання, по-справжньому високого міжнародного рівня, в Запоріжжі проводиться вперше.

Відкриття напівмарафону «Zaporizhstal Half Marathon 2017» відбулося на бульварі Шевченка. Тут також зібралися численні вболівальники і глядачі. З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, генеральний менеджер компанії Run Ukraine Дмитро Черницький.

- Сьогоднішній напівмарафон - велика подія для Запоріжжя. Упевнений, що він стане щорічним, з часом перетвориться на справжній марафон, як у багатьох інших містах Європи та світу, - сказав Володимир Буряк.

Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма висловив надію, що в майбутньому кількість учасників запорізького напівмарафону лише збільшиться.

- Радий, що в сьогоднішньому напівмарафоні бере участь така кількість людей. Сподіваюся, що вже в наступному році їх буде в три рази більше, - зазначив Ростислав Шурма.

Після цього було дано старт забігу на 21 кілометр. Потім - на п'ять кілометрів, серед учасників якого був і заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Дуже приємно, що тут зібралися тисячі людей, які є прихильниками здорового способу життя, - заявив Анатолій Пустоваров.

Також відбувся брифінг для преси за участю міського голови Володимира Буряка, генерального директора ПАТ «Запоріжсталь» Ростислава Шурми і генерального менеджера компанії Run Ukraine Дмитра Черницького.

- Впевнений, що напівмарафон стане традиційним. Такі заходи - своєрідний бренд, який дозволяє презентувати Запоріжжя не тільки в Україні, але і в інших країнах. Вони показують, що у Запоріжжі є не тільки промисловість, але і люди, які займаються спортом, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова висловив думку, що щорічне проведення напівмарафону сприятиме підвищенню туристичної привабливості міста.

- Радий, що у Запоріжжі проходить такий захід, який зібрав півтори тисячі учасників. Сьогоднішній напівмарафон - внесок у розвиток Запоріжжя. Події такого рівня дозволяють місту вийти на якісно новий рівень, - заявив Ростислав Шурма.

Генеральний менеджер компанії Run Ukraine Дмитро Черницький пояснив, чому організатори обрали для проведення напівмарафону Запоріжжя.

- Місто має унікальні історичні об'єкти. Це гребля «Дніпрогесу», острів Хортиця. Вважаю, що запорізький напівмарафон сприятиме розвитку у Запоріжжі спортивного туризму, спортивної культури, - розповів Дмитро Черницький.

Довжина дистанції напівмарафону трохи більше 21 кілометра. Старт і фініш забігу - на бульварі Шевченка. Маршрут проходить по автотранспортному переїзду на греблі «Дніпрогесу», острову Хортиця, центру міста і берегу Дніпра. Ті ж, хто вирішив не бігти напівмарафонську дистанцію, але висловив бажання взяти участь у такому масштабному заході, змагаються на дистанціях в десять, п'ять і два кілометри. Організовано сімейний забіг на два кілометри і дитячі старти на 1000 і 500 метрів.

Відзначимо, титульним спонсором заходу є комбінат «Запоріжсталь», багато працівників якого беруть участь у змаганні. Організатори - компанія Run Ukraine. Призовий фонд - тридцять тисяч гривень. Переможці та призери напівмарафону отримають грошову винагороду і пам'ятні призи.

Напівмарафон «Zaporizhstal Half Marathon 2017» є також благодійним заходом, в рамках якого проводиться збір коштів для надання допомоги п'ятирічній дівчинці Лізі, хворій на ДЦП.