Щодо результатів перемовин з перевізниками відносно вартості проїзду у громадському транспорті

04.05.2022 20:35

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Запоріжці!

Як ви вже знаєте, сьогодні ми мали діалог з приватними перевізниками. Після зустрічі з ними позиція міськради щодо вартості проїзду у маршрутних таксі Запоріжжя залишилася незмінною. Зараз ми не збираємося підвищувати ціни на користування маршрутками і на даний час не приймаємо жодних офіційних рішень з цього приводу. Окрім того, ми наполягаємо на тому, що самовільне підвищення цін на проїзд є незаконною діяльністю приватних перевізників.

Безперечно, ситуація з цінами на проїзд у міських маршрутках потребує врегулювання. Тому вже найближчим часом ми проаналізуємо умови договорів, укладених з перевізниками, та перевіримо, в якому технічному стані та в якій комплектності вони утримують свої маршрутки. Паралельно з цим ми плануємо звернутися до Антимонопольного комітету і отримати роз’яснення щодо контролю за діяльністю приватних перевізників. Також, разом із керівництвом Запорізької обласної військової адміністрації, ми обговоримо можливість введення мораторію на підвищення тарифів на пасажирські перевезення у нашому місті. Окремо підкреслюю, що якщо перевізники будуть порушувати вимоги законодавства України, то ми відправлятимемо відповідні матеріали до Державної служби з безпеки на транспорті.

Запевняю вас, що міська влада завжди буде діяти в рамках правового поля. Але все ж таки хочу, щоб ви розуміли - ситуація з наявністю пального у місті та у країні загалом зараз дуже складна. Причину ви всі знаєте. Це масовані ракетні удари, які окупанти нещодавно завдали по Кременчуцькому нафтопереробному заводу. За прогнозами, за кілька днів дефіциту палива в Україні не буде. Але ціни на нього зростуть ще більше. Тому цілком ймовірно, що через це кількість працюючих маршруток у Запоріжжі може зменшуватися.

Але ми триматимемо руку на пульсі і будемо контролювати ситуацію. Разом ми з усім впораємося.

Мирної вам ночі!

Все обов’язково буде Україна!