Щодо ситуації на передовій у Запорізькій області

05.05.2022 11:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Запоріжці!

Ситуація на передовій у Запорізькому краю не зазнала серйозних змін. Ворожі війська продовжують укріплюватися на тимчасово окупованих територіях, поновлюють склад своїх підрозділів і намагаються вести маневри та здійснювати атаки. Локальні бої точаться по всій лінії фронту. На цій ділянці росіяни мають до тринадцяти батальйонних тактичних груп. Основні зусилля вони зосереджують на напрямках Гуляйполя, Оріхова та Великої Новосілки. Зокрема учора окупанти вели штурмові дії в напрямку Оріхова, але успіху не мали. Також вони намагаються наростити темпи активних дій в східній частині області, щоб оточити наших військових на Донецькому напрямку. Для досягнення мети противник проводить перегрупування та посилення своїх військ і нарощує систему логістичного забезпечення.

У свою чергу наші відважні захисники та захисниці гідно, мужньо та незламно стримують агресора. Протягом минулої доби вони знищили 29 одиниць особового складу ворога, ще 39 одиниць поранили. Також учора було ліквідовано 11 бойових броньованих машин, одну гаубицю та 12 одиниць автомобільної техніки. Окрім того українські воїни захопили дві бойові машини піхоти та взяли у полон одного окупанта. А ще учора відмінно спрацювали наші підрозділи протиповітряної оборони, які не дали рашистам вкотре здійснити ракетний обстріл Запоріжжя.

Дякуємо українським захисникам та захисницям за те, що бережуть наше небо та нашу землю. Ви – найкращі та найсильніші! Віримо, молимося, чекаємо вдома.

Слава героям України!