Щодо розподілу гуманітарної допомоги, яка надходить з інших країн

05.05.2022 20:35

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Ми продовжуємо налагоджувати нашу з вами комунікацію. У своїх повідомленнях та коментарях ви часто цікавитеся, як саме розподіляється гуманітарна допомога, яку Запоріжжя отримує з-за кордону. Саме про це я вам сьогодні і розповім.

Одним з наших наймасштабніших іноземних партнерів є спеціалізована структура ООН – ЮНІСЕФ. Вони допомагають нам медикаментами, одягом, засобами гігієни, продуктами харчування та іншими важливими речами. За увесь час нашої співпраці вони передали нам медичні системи і препарати, 180 аптечок для надання першої медичної допомоги, два модульних будинки, 150 наборів психолога, 340 пластикових килимків, 6000 ковдр, 902 набори дитячого одягу, 33 набори дитячих спортивних ігор, 2128 наборів для прання та засобів особистої гігієни, 2000 рюкзаків із засобами гігієни (серед них 408 для малят), 56 наборів для людей з обмеженими можливостями, 12 000 пляшок негазованої води, 2830 упаковок їжі швидкого приготування.

Також значну підтримку ми отримали від Італії, Німеччини та Португалії. З цих країн нам передали продуктові набори, засоби гігієни, біноклі, ліхтарі, рації, батарейки, дезінфектори.

Усе це ми розподілили між територіальними інформаційними центрами та соціальними службами, працівники яких передали отриману допомогу соціально незахищеним категоріям населення та постійно надають її людям, які евакуюються до Запоріжжя.

Окрім того, частина допомоги була направлена до четвертої та шостої міських лікарень, до шкіл-інтернатів «Світанок» та «Козацький ліцей», до центру професійного розвитку педагогічних працівників, до обласного спортивного ліцею, до культурно-освітнього центру «Нова Надія», до центру «Світ очима дітей» та до благодійних організацій, які створили у своїх структурах тимчасові пункти проживання для вимушених переселенців.

Також частина допомоги була направлена нашим військовим.

Що стосується отриманих модульних будинків, то ми встановили їх на Епіцентрі. В них психологи та працівники служби у справах дітей надають допомогу людям, які їдуть до нас з окупованих територій.

Ми дуже вдячні усім, хто зараз підтримує Запоріжжя. Окрема подяка нашим людям, які домовляються про доставку гуманітарної допомоги, займаються логістикою, розвантажують вантажі та розподіляють допомогу. Усе це – дуже непроста робота, яку запоріжці виконують з гідністю та відповідальністю.

Разом ми переможемо!

Мирної та затишної вам ночі!