Запорізька інтелігенція об'єдналася для домомоги військовому шпиталю

06.05.2022 18:15

Музиканти, художники та фотографи об’єдналися у Запоріжжі, щоб допомогти військовому госпіталю. Так, у міському фотоклубі відбувся благодійний мистецький захід під назвою «Арт-підтримка». У програмі — виставка-продаж робіт запорізьких майстрів на підтримку військового шпиталю, творчі майстер-класи та виступи професійних музикантів.

В рамках заходу запорізькі гурти та музиканти обласної філармонії виконали свої хіти. А місцеві художники презентували найяскравіші свої роботи для благодійного продажу.

Також під час «Арт-підтримки» для відвідувачів влаштували безплатні майстер-класи з живопису. Бажаючі за допомогою професійного художника вчилися писати портрет відомого козака.

- Цей персонаж широко відомий серед українців. Це козак Мамай. Думаю, ця постать є дуже актуальною, а робота з його зображенням стане прикрасою для кожної домівки. До того ж техніку виконання роботи я підібрав таким чином, щоб вона добре вийшла навіть у початківця, - розповів автор майстер-класу, художник Євген Прокоф’єв.

 Окрім збору коштів для потреб військового шпиталю, «Арт-підтримка» виконує й іншу, не менш важливу справу – додає психологічної рівноваги відвідувачам, кажуть організатори.

- Захід задумано як психологічну підтримку для кожного у цей складний час, щоб створити бойовий дух, повернути кожному наснагу до роботи, до творчості. Тому що, мабуть, зараз дуже важливо не впадати в депресію. Адже першочергове завдання кожного зараз вистояти незважаючи ні на що, - прокоментувала голова міського об’єднання митців «Колорит» Олена Сауріна.

Такі заходи з арт-терапії та підтримки військових мають намір зробити у Запоріжжі регулярними та проводити їх щоп’ятниці.