У Запоріжжі відбулось урочисте покладання квітів

08.05.2022 12:00

8 та 9 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Традиційно у ці дні у Запоріжжі проходять масові заходи біля меморіалів, пам’ятників та інших пам’ятних місць. На жаль цього року, в умовах російської агресії, вони не проводитимуться.

Разом з тим запоріжці не забувають подвиг тих, хто визволив Запоріжжя, Україну та Європу від нацизму, шанують пам’ять загиблих під час Другої світової війни.

Саме тому сьогодні на Алеї Бойової Слави відбулось урочисте покладання квітів, присвячене Дню пам’яті та примирення, Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Воно відбулось з обмеженою кількістю учасників.

У заході взяли участь перший заступник міського голови Олександр Власюк, речник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Арєф’єв, представники військових, ветеранів, міської влади.

Нагадаємо, з 19:00 8 травня до 5:00 10 травня у Запоріжжі, за рішенням військових, оголошено довгу комендантську годину. 9 травня жодних заходів не відбуватиметься. Запоріжців просять дотримуватись комендантської години, виходячи у цей час лише до сховищ під час тривоги.