Офіційно: Запоріжці не платитимуть за відсутнє опалення

07.11.2017 09:57

Концерн «Міські теплові мережі» зобов'язали здійснювати нарахування за централізоване опалення в жовтні-листопаді жителям лише з моменту надходження тепла в квартиру. Рішення виконавчого комітету міської ради від 31.10.2017 №673 «Про проведення нарахувань за послуги з централізованого опалення за жовтень-листопад 2017 року» підписав міський голова Володимир Буряк. Воно вже опубліковане на офіційному сайті Запорізької міської ради.

Нагадаємо, опалювальний сезон у Запоріжжі стартував 24 жовтня. Однак у деяких будинках тепло, з різних причин, подали із запізненням. До того ж традиційно на початку опалювального сезону виникла проблема зі стояками опалення, до яких потрапило повітря, у результаті, навіть після подачі тепла на будинок, окремі квартири залишалися якийсь час без опалення.

У зв'язку з цим наприкінці жовтня міський голова Володимир Буряк доручив профільному департаменту з управління ЖКГ міської ради та концерну «Міські теплові мережі» підготувати відповідний проект рішення виконавчого комітету міської ради.

- Для таких будинків, квартир оплата за опалення буде нараховуватись лише з моменту надходження тепла в квартири. Це повинно бути чітко прописано у рішенні виконавчого комітету, яке необхідно підготувати і затвердити, - заявив Володимир Буряк.

Тепер це рішення прийняте, підписане та набуло чинності. У документі зазначено, що концерн «Міські теплові мережі» повинен нараховувати оплату за опалення в будинках, що належать до так званої комунальної власності, за жовтень-листопад 2017 року з урахуванням фактичної дати отримання послуги конкретною квартирою. При цьому також повинні враховуватися дані, надані комунальними підприємствами «Наше місто», «Запорожремсервіс» та керуючими компаніями.

Відзначимо, як повідомив в ході однієї з нарад під керівництвом міського голови Володимира Буряка генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек, при проведенні перерахунку за опалення по «проблемним» квартирах, будинках інформація про це буде вказана у платіжках за листопад, які запоріжці отримають в грудні.