У Запоріжжі підбили підсумки сезону приміської річкової навігації

07.11.2017 13:13

27 жовтня завершився сезон приміської річкової навігації в Запоріжжі. Катери, які доставляють запоріжців до садово-городніх ділянок, у цьому сезоні здійснили майже 65 тисяч пільгових перевезень.

Щорічно запоріжці, у яких є садово-городні ділянки за містом, мають можливість дістатися до них катерами та автобусами. Для цього міська влада організує спільно з ДП «Адміністрація річкових портів» та КП «Запоріжелектротранс» рух катерів в рамках сезону навігації та додаткові автобусні маршрути до дачних селищ. Проїзд пасажирів пільгових категорій  на цих маршрутах є безкоштовним. Всі витрати на перевезення пільговиків компенсуються за рахунок коштів бюджету Запоріжжя.

Цього року приміська річкова навігація стартувала 27 квітня. Автобуси почали перевезення дачників до ділянок з 13 квітня.

Катери курсували за затвердженим графіком. Для перевезення пасажирів були задіяні два катери - «Римський-Корсаков» і «ОМ-29». Городяни мали можливість добиратися від Річкового порту до дачних ділянок, розташованих біля причалів Привільне, Сади, Сади Запоріжсталі, Н. Олександрівка-2, Радянське, Курьянова-1.

Завершився сезон навігації – 27 жовтня.

За даними управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради, під час навігаційного сезону річковим транспортом було здійснено 64 тис. 813 пільгових перевезень на суму 2,1 млн. грн.

Правом безкоштовного проїзду в автобусах, які курсували до дачних ділянок за містом, запоріжці пільговики скористалися більше 87 тис. разів.