Щодо ситуації у Запоріжжі та області

11.05.2022 11:16

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Сьогодні вранці Сили протиповітряної оборони Запорізького краю збили ворожу ракету, яка летіла на наше місто. Вона розірвалася над інфраструктурним об’єктом в населеному пункті біля Запоріжжя. На об’єкті є серйозні руйнування. За попередньою інформацією ніхто з людей не постраждав. Ця ситуація - чергове підтвердження того, що ворог не спить. Тому ще раз закликаю вас бути пильними і не ігнорувати сповіщення про повітряну тривогу.

Тепер до ситуації на фронті. Найбільш активні бойові дії у Запорізькій області тривають в районі Оріхова, Поліг та Гуляйполя. Окупанти продовжують обстрілювати позиції наших військ. Окрім того, вони поповнюють свої запаси, вдосконалюють інженерне обладнання та застосовують комплекси радіоелектронної боротьби для блокування каналів радіозв’язку.

Але, не зважаючи ні на що, українські захисники та захисниці міцно тримають лінію оборони та виконують поставлені перед ними завдання. Відомо, що деяким підрозділам Запорізької бригади територіальної оборони вдалося просунутися вперед та закріпитись на нових позиціях. Окрім того, Сили оборони Запорізького краю спільно з бійцями бригади продовжують нищити техніку та особовий склад ворога. Так, протягом минулої доби вони ліквідували 33 одиниці особового складу та ще 28 поранили. Також було знищено 6 «Градів», 2 міномети, 3 бойові броньовані машини та 5 одиниць автомобільної техніки.

Такий високий професіоналізм українських захисників та захисниць ще більше деморалізує особовий склад російських загарбників. За інформацією від наших військових, окупанти продовжують скаржитися керівництву та вже планують бунти. Це ще раз підтверджує, що у наших непрошених гостей немає жодного шансу на Запорізькій землі. Тому що є лише один варіант розвитку подій: це перемога українського народу над рашизмом.

Дякуємо збройним силам, теробороні і Нацгвардії! Дякуємо Силам протиповітряної оборони нашого краю! Дякуємо за вашу сміливість, мужність та майстерність. Дякуємо за те, що так вправно нас захищаєте. Ви – найкращі і найсильніші.

Слава Україні!

Героям слава!