Найкращих представників галузі культури Запоріжжя відзначили преміями міського голови

07.11.2017 14:42

Щороку 9 листопада професійне свято відзначають працівники культури та народного мистецтва. Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва був заснований з метою відзначити вагомий внесок працівників культури та аматорів у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

Сьогодні, 7 листопада, в музично-драматичному театрі ім. В. Г. Магара відбувся урочистий захід, присвячений Всеукраїнському дню працівників культури та народного мистецтва. Привітати викладачів шкіл естетичного виховання та училищ, співробітників клубних установ і бібліотекарів, фахівців концертного, музейної справи, театру прийшли заступник міського голови Анатолій Пустоваров, заступник голови - керуюча апаратом облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керуючий справами виконавчого апарату облради Володимир Подорожко.

- Культура має бути не лише в театрах і музеях, вона повинна бути в повсякденному житті і в серці кожного запоріжця. Велику роботу в цьому напрямку ведуть працівники муніципальних театрів, бібліотек,народні майстри, які зберігають і примножують історико-культурну спадщину. Щиро вітаю усіх представників галузі культури та бажаю подальшого творчого розвитку та натхнення для майбутніх звершень, - привітав присутніх заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Анатолій Пустоваров також вручив Почесні грамоти виконавчого комітету та дипломи лауреатам премії міського голови. Нагороди та грошову премію в розмірі 8,5 тис. грн. отримали сім найкращих представників галузі культури міста в номінаціях за розвиток театрального мистецтва, естетичного виховання, аматорського мистецтва, бібліотечної справи і кінематографа.

По завершенню заходу всіх учасників запросили на перегляд вистави «За двома зайцями».