У Шевченківському районі пройшла нарада з керівниками квартальних, вуличних та будинкових комітетів

08.11.2017 09:14

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулась розширена нарада з керівниками квартальних і вуличних комітетів, активом органів самоорганізації населення району.

Заступник голови районної адміністрації Володимир Гриньов відкрив нараду словами подяки на адресу керівників квартальних і вуличних комітетів.

- Ваша робота непроста, однак, ми бачимо, що ви виконуєте її старанно і сумлінно. За дорученням жителів району, дозвольте винести Подяку двом керівникам: головам квартальних комітетів № 93 Тетяні Гордієвській і № 96 Ользі Яновській. Дякую за вашу роботу, - подякував присутнім Володимир Гриньов.

Начальник Шевченківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України міста Запоріжжя Наталія Мурашка поінформувала присутніх про останні зміни в законодавстві. За її словами в Шевченківському районі проживає близько 47 тисяч пенсіонерів. Внаслідок останнього перерахунку пенсій середня виплата зросла з 1992 гривень до 2795 гривень на місяць. Наталія Мурашка звернула увагу, що перерахунок пенсій проходить в два етапи і ті, хто не отримав збільшену пенсію в жовтні, можуть очікувати підвищення в листопаді.

Начальник відділу прийняття рішень управління праці та соцзахисту населення по Шевченківському району Ольга Пономаренко розповіла про призначення субсидій на опалювальний сезон 2017-2018 року. Вона поінформувала, що більшості сімей-одержувачів - субсидія автоматично перерахована і вже найближчим часом ця робота буде завершена. За її словами, перешкодою для призначення субсидій є відсутність паспортних даних на дітей, які досягли 14 років, а також наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг більше двох місяців.

На нараді також були розглянуті питання про поліпшення взаємодії підприємства «Умвельт-Запоріжжя» з органами самоорганізації населення з питання утримання території району в належному санітарному стані. 

Також на нараді були розглянуті питання формування плану Стратегії розвитку міста Запоріжжя до 2018 року, профілактики недопущення пожеж в опалювальний сезон 2017-2018 року, відповідального ставлення до комунальної власності міста, недопущення пошкодження конструкцій парків і скверів та інші.