Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» продовжує працювати та вивозити тверді побутову відходи

13.05.2022 16:35

З дворів багатоквартирних будинків сміття вивозиться щодня. А якщо й виникали перебої, то спричиняла це відсутність дизпалива, - пояснюють у «Вельтумі». З приватного сектору сміття вивозиться, як і раніше, - раз на тиждень. Втім, працівники «Вельтуму» нагадують, складати тверді побутові відходи потрібно лише в маркувальну тару - жовті брендовані пакети.

Крім того, працівники «Вельтуму» просять мешканців багатоквартирних будинків не викидати в контейнери будівельне сміття. Адже від цього баки стають непідйомними. Як наслідок - псуються і контейнери, і сміттєвози.

- Туди викидається будівельне сміття, гілля, листя. Воно трамбується, після дощу особливо, внаслідок чого, вивантажити його вкрай проблемно. Також від габаритного будівельного сміття може випадати дно в контейнерах. Баки зараз дуже коштовні. Придбати їх проблемно. Кидають також недопалки, або спеціально підпалюють контейнери. Пластикові баки псуються. Оцинковані теж, - розповіла менеджерка з логістики компанії «Вельтум-Запоріжжя» Інна Махова.

Зазначимо, запоріжці заборгували за вивезення сміття «Вельтуму» чималу суму коштів – понад 70 млн грн. Значну частину завинили мешканці приватного сектору. Втім, лише вчасна сплата містян за отримані послуги - запорука регулярного вивезення твердих побутових відходів. Ті ж, хто тимчасово виїхав за межі Запоріжжя, або за кордон і не користується послугою, - мають надати підтвердження цього. Підприємству потрібно закуповувати паливно-мастильні матеріали й необхідні запчастини. Крім того, від безперебійної роботи «Вельтуму» залежить чистота в дворах багатоквартирних будинків і в приватному секторі.