У запорізькому дитсадку розпочав роботу оновлений харчоблок, який буде обслуговувати одразу три дошкільні заклади

08.11.2017 12:33

Модернізований харчоблок відкрили на базі дитячого садку №270 «Іскринка», який знаходиться у Шевченківському районі Запоріжжя. Він буде обслуговувати вихованців трьох дошкільних закладів міста. На оновленому харчоблоці буде готуватися їжа майже для 400 запорізьких дошкільнят.

Оновлений харчоблок розпочав роботу у дитячому садку №270, в якому сьогодні навчається та виховується 220 дошкільнят. Майже 35 років на харчоблоці не проводився капітальний ремонт, обладнання підлягало ремонту та частковій заміні.

Модернізація харчоблоку стала можливою завдяки реалізації проекту «Розвиток соціальної інфраструктури України у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Був проведений цілий комплекс ремонтних робіт. Зокрема, виділені кімнати для роздягальні та санвузла для працівників кухні, відремонтований дах харчоблоку, замінені вікна на металопластикові, двері, стіни та підлога харчоблоку оздоблені кахлем, змонтована нова вентиляційна система, відновлені мережі водопостачання та каналізації, повністю оновлена та посилена електромережа, відремонтований коридор дитячого садку. Харчоблок забезпечений сучасним технологічним обладнанням.

З тим, як працює оновлений харчоблок, сьогодні ознайомилися представники проекту «Розвиток соціальної інфраструктури України у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО», представники міської влади, депутати міської ради.

Менеджер проекту «Розвиток соціальної інфраструктури України у зв'язку зі збільшенням кількості ВПО» Олег Флітер, зокрема, зазначив:

- Компанія GiZ тісно співпрацює з Запоріжжям і Запорізькою областю і за гроші німецького уряду виконує ряд проектів, пов'язаних з підтримкою соціальної інфраструктури. На території даного садка запущений ще один об'єкт по лінії проекту - була виконана реконструкція і оновлений харчоблок. Шлях пророблений великий. Результат радує.

Як зауважив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, дошкільна освіта – це один з пріоритетів у роботі міської влади. Робота триває одразу в декількох напрямках: скорочення черг у дитячі садочки, реконструкція та будівництво нових будівель, оновлення матеріально-технічної бази дитячих садків. До співпраці залучаються міжнародні організації, що дозволяє спрямовувати бюджетні кошти на більшу кількість проектів.

- Спільно з німецькими партнерами - організацією GIZ - в місті реалізуються важливі проекти. Запущено до роботи дитячий садок №100 на 4 групи. Сьогодні на території дошкільного закладу №270 відкритий після реконструкції сучасний харчоблок, який дозволить забезпечувати здоровим харчуванням майже 400 дітей району. Сучасні пароконвектомати, методика очищення води, парообробка дозволяє дітям давати повноцінне смачне і здоровіше харчування. Дані проекти дозволили заощадити бюджету міста 15 млн грн. - саме таку суму вклали німецькі партнеру в реалізацію двох проектів. Ще близько 3,5 млн грн. виділено з міського бюджету на благоустрій та придбання необхідного для роботи установ, що не увійшло в проект. У садку №270 були замінені вікна, відремонтована покрівля. Така робота є показовою, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

На оновленому харчоблоці буде готуватися їжа не лише для дитячого садку №270, але й для 75 вихованців дошкільного навчального закладу №100 та 50 вихованців дошкільного підрозділу ЗНВК № 64, в яких власні харчоблоки відсутні.