Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців

15.05.2022 20:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв звернувся до запоріжців:

- Запоріжці!

Хочу привітати усіх нас з перемогою України на «Євробаченні». Ця перемога дуже важлива для нас, тому що вона не лише про мистецтво. Вона ще й про велику підтримку міжнародної спільноти та про сміливість українського народу. Так, саме про сміливість. Адже соліст цього гурту прямо на сцені закликав увесь світ врятувати Маріуполь та «Азовсталь». І його не зупинило навіть те, що це могло стати причиною дискваліфікації гурту у конкурсі. Привернути увагу до того, що найбільше болить кожному з нас, - ось що було для нього важливішим за перемогу. Великий вчинок великого українця.

Тому сьогодні хочу звернутися до вас з незвичним проханням. Це не стосується правил поведінки під час повітряної тривоги чи комендантської години. Сьогодні я прошу вас зупинитись на хвилину і подивитись на себе по-іншому. З незвичного ракурсу. Я хочу, щоб кожний з вас побачив у дзеркалі не просто мешканця країни, в якій йде війна, а сміливу людину. Українку чи українця. Тому що вже весь світ зрозумів, що ми з вами не просто нація мирних хліборобів, а нація по-справжньому сміливих людей. Нація, яку зараз підтримують по всій Європі.

Пам'ятайте, що ми, запоріжці, - сміливі мешканці величного козацького міста. І ми знаємо, як залишатись спокійними під час сирен. Знаємо, як працювати, коли чуємо вибухи. Знаємо, як подбати про людей, що приїхали з гарячих точок. Ми вміємо воювати і вміємо оборонятися. Повірте, взяти Запоріжжя нікому не вдасться. Ми мали час добре підготуватися: місто надійно захищене з усіх боків.

Останні новини повідомляють, що ворог будує на захоплених територіях оборонні укріплення. Що це значить? Вони нас бояться. І правильно роблять: їхня розплата наближається з кожним днем. Їм не допоможуть ані окопи, ані фейки від засланих агентів. Вони скільки завгодно можуть розповідати на окупованих територіях про Україну, яка кинула своїх людей. Але це брехня, в яку ніхто не вірить.

А віримо ми в наших захисників і захисниць і в увесь наш сміливий український народ. Я вірю в кожного з вас! Запоріжці – це єдине ціле, в якому кожний робить свою справу заради Перемоги.

Разом переможемо! З нами увесь цивілізований світ!

Слава Україні!